Kursen Lärarassistent är en två terminer lång yrkesutbildning mot ett yrke som kommer att vara efterfrågat och ha mycket goda anställningsmöjligheter. Var med och forma framtidens skola!

Kurstyp: Profilkurs, Distanskurs, Yrkesutbildning

Träffar:
3 obligatoriska träffar

Studietakt: 100%

Längd: 1 år 2 terminer

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN):
Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Nej

Kurstid: 19 aug 2019 - 5 jun 2020

Kontakt:
Gunnel Rosell Mårdahl

Telefon: 0383-57118
E-post:
gunnel.rosell-mardahl@adelfors.nu

Ädelfors folkhögskola erbjuder en 40 veckor lång yrkesinriktad utbildning. Lärarassistent är ett yrke som kommer att vara efterfrågat och ha mycket goda anställningsmöjligheter.

I rollen som lärarassistent kommer du att bidra till att skapa en trygg skolgång för eleverna, arbeta med att förbättra resultaten i skolan samt bidra till ökad närvaro och minskade avhopp.

Utbildningen kommer att ge kunskaper i hur elevernas pedagogiska och sociala utveckling fungerar samt hur skolans organisation är uppbyggd. Utbildningen bedrivs på distans i plattformen Google Apps for Education (GAFE), där du studerar både enskilt såväl som i grupp. GAFE är användarvänligt och anpassat för att man ska arbeta och lära tillsammans.

Du kommer att omsätta dina teoretiska kunskaper till praktisk kompetens under perioder av LiA, lärande i arbetslivet, som innebär praktik hos utbildningsanordnare och omfattar 15% av utbildningen.

3 obligatoriska träffar (närträffar): vid antagning, kursstart och kursavslut.

Antagningskriterier

För att den sökande ska vara behörig till utbildningen krävs:

  • grundläggande/allmän behörighet för yrkeshögskolestudier
  • för att ansökan ska vara komplett bifoga, betyg och intyg samt ett personligt brev där den sökande motiverar sitt intresse för utbildningen och yrkesrollen.
  • för att få göra LiA krävs utdrag ur belastningsregistret.

4 obligatoriska närträffar och en obligatorisk antagningsdag (närträffar): vid antagning, kursstart och kursavslut.