Är du nyfiken på att lära dig 3D-modellering och kanske lite animation? Du behöver inte ha några förkunskaper alls, det enda som behövs är ett kreativt sinne och en lust att skapa digitalt.

Kurstyp: Sommar/helg/veckokurs

Studietakt: 100%

Längd: 5 dagar

Ansök senast: löpande

Lediga platser: Ja

Kostnader: 4 750 kr inkl kost och logi

Studiestödsnivå (CSN):
Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 3 aug 2020 - 7 aug 2020

Kontakt:
Cicci Hultqvist

Telefon: 0383-571 10
E-post:
kortkurs@adelfors.nu

Under den här kursen kommer vi använda CINEMA 4D R21 för att lära oss grunderna i 3D-modellering och hur du själv bygger upp objekt och scener. Kursen förutsätter ingen tidigare erfarenhet utan vi börjar från grunden med att lära oss navigera och hitta i gränssnittet. Vi kommer gå igenom olika modelleringstekniker för att bygga och hantera objekt och vi bekantar oss med 3D-kameran och hur ljuskällor fungerar i den virtuella rymden. Hur man skapar och lägger på olika typer av material på modeller kommer vi också lära oss och vi undersöker även hur man animerar i 3D. Under kursens gång kommer vi även ta upp saker som vikten av att kunna bryta ner komplicerade objekt i dess enklare former och skillnaden mellan bra och dålig komposition. Kursen är projektbaserad och var dag kommer bestå av två delar: under förmiddagen har vi en mer teoretisk genomgång av olika tekniker och angreppssätt, medan andra delen av dagen är en workshop där vi tillämpar de kunskaper vi lärt oss för att bygga objekt, scener och även enklare animationer. Kursledaren kommer var dag ha redan bestämda objekt eller projekt men stort utrymme kommer ges åt eget experimenterande. Målet är att du vid kursens slut ska besitta kunskap nog att kunna modellera både enklare och mer komplexa objekt och scener samt även ha insikt i hur dessa kan animeras.

Kursledare Anders Kjellberg är uppvuxen i Vetlanda, bor i Arboga och har en bakgrund som doktorand i idéhistoria vid Umeå universitet. Doktorandplanerna gick om intet när han upptäckte att digital grafik var mycket roligare så 2006 lämnade han akademien för en position som 3D-artist vid en webbyrå i Stockholm. Sedan 2009 frilansar han som allt-i-allo inom 3D och har jobbat med både lokala och internationella kunder. Mer info finns på www.dogday.se.