Vill du lära dig hur du kan skapa dina egna dataspel? Då kan vår kurs Dataspelsutveckling vara rätt för just dig. Vi erbjuder tre olika inriktningar: design, grafik och programmering.

Kurstyp: Profilkurs

Studietakt: 100%

Längd: 1-2 år

Ansök senast: 15 maj 2020

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Vi rekommenderar att du deltar i en Känn-dig-för-kurs, som är en del i vår antagningsprocess. Datum för Känn-dig-för.kurs 16-18 mars, 1-3 april, 20-22 april.

Kostnader: Material/inkl.försäkring: 2 200 kr/läsår Måltider frukost: 43 kr/dag lunch: 66 kr/dag middag: 62 kr/dag. Boende se på vår hemsida www.adelfors.nu

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 17 aug 2020

Kontakt:
Carina Lindén Rydén

Telefon: 0383-571 92
E-post:
carina.linden-ryden@adelfors.nu

OBS!
Ansök senast 15 maj 2020

Inriktningar

Design

Programmering

Grafik

Kursernas syfte

Kurserna syftar dels till att du som deltagare ska utvecklas som individ och samtidigt få chansen att prova på om dataspelsutveckling är något för dig. Efter att ha gått kursen har du praktiska kunskaper som du har nytta av i vidare studier på högskola, yrkeshögskola eller på vår kurs Indie Game Studio. 

Kursens upplägg

Du kan välja att gå ett till två år. Du kanske väljer inriktning speldesign första året för att fortsätta med programmering eller grafik under andra läsåret. Det finns också möjlighet att fördjupa sina kunskaper inom ett område genom att gå två år på samma inriktning.

Vårt arbetssätt

För att underlätta för deltagarna har vi skapat en tydliggörande och strukturerad pedagogik som tar hänsyn till Specialpedagogiska Skolmyndighetens (SPSMs) kriterier för vad som kan skapa en bra studiesituation.

 • Tydliga rutiner
 • Konkret information
 • Förberedelser om hur, när och varför en uppgift ska göras
 • Individuella samtal
 • Individuellt boendestöd
 • Avgränsade uppgifter med tydlig början och slut
 • Få byten av lokaler
 • En lugn miljö

Vi inleder varje läsår med gemensamma aktiviteter i syfte att få alla deltagare att lära känna varandra och att alla ska känna sig trygga. Därefter introduceras du i den kursinriktning du valt: grafik, programmering eller design. Vi arbetar både individuellt och med samarbeten inom och mellan de olika spelkurserna.

Utöver innehållet som beskrivs för varje kurs förekommer det även andra inslag så som gästföreläsningar, utflykter och andra gemensamma aktiviteter.

Vi samarbetar med Hola folkhögskola och deras kurs Spelmusikprofil.

Antagningsprocess

Vi rekommenderar att du deltar i en Känn-dig-för-kurs, som är en del i vår antagningsprocess. Under kursen tittar vi på om du har intresse av att utveckla dataspel. Vi kommer att ha individuella samtal med alla deltagare. Där du ges möjlighet att ställa frågor om kursen, samt att vi får möjlighet att ställa frågor till dig. 
Utifrån samtalet under känn-dig-för-kursen och observationer, samt bifogade dokument, gör vi en samlad bedömning om ifall och hur vi bäst kan skapa en god studiesituation för dig. Vårt primära urval sker under känn-dig-för-kursen, men vi ser tidigare betyg som meriterande.

Länk till ansökan för Känn-dig-för-kursen

Att ansöka till kursen

Det gör du smidigt på vårt formulär, men du kan också ladda ner vår ansökan på pdf-fil.

 • Skriv ett personligt brev där du berättar vem du är, om dina intressen och vilket mål du har med studierna.
 • Låt någon som känner dig fylla i rekommendationsbrevet. Han eller hon kan ladda hem den direkt härifrån.
 • Fyll i ansökning tillsammans med kopior på betyg och anställningsintyg, foto, personligt brev, rekommendationsbrev och eventuell bilaga för funktionsnedsättning.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs
Efter avslutad utbildning ska du ha fått en inblick i hur arbetsprocessen vid spelutveckling ser ut och vad det innebär att arbeta som speldesigner.

Länk till kursen på skolans webbplats
https://adelfors.nu/kurser/laanga-kurser/