Praktisk skrivpedagogik

Ädelfors folkhögskola


Ansök nu

Tycker du om att läsa och skriva? Är du engagerad i andra människors utveckling på fritiden eller professionellt och skulle vilja arbeta mer medvetet med språk, skrivande, läsning och litteratur?

Kurstyp: Sommar/helg/veckokurs

Studietakt: 100%

Längd: 5 dagar

Ansök senast: löpande

Lediga platser: Ja

Kostnader: 4 750 kr inkl kost och logi

Studiestödsnivå (CSN):
Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 27 jul 2020 - 31 jul 2020

Kontakt:
Cicci Hultqvist

Telefon: 0383-571 10
E-post:
kortkurs@adelfors.nu

Då är detta en kurs för dig. Vi arbetar praktiskt och kreativt under kursdagarna. Du får tillgång till olika metoder för att hjälpa andra att på ett lustfyllt sätt utveckla språkmedvetenhet via skrivandet och läsandet. Vi låter kreativiteten blomma men undersöker också skrivprocesser och hur du bäst kan handleda i textsamtal. Vi nosar även på ett praktiskt biblioterapeutiskt förhållningssätt - hur kan texter bli känslomässiga mötesplatser där vi delar livserfarenheter? Vad händer i vår kognition när vi läser? 

Rent praktiskt innebär kursdagarna att vi jobbar hands-on med läsning, skrivande och samtal. Vi undersöker vilka olika möjligheter det här förhållningssättet kan erbjuda och hur det kan utgöra stöd för utveckling och processer. Vi pratar om våra upplevelser men också om hur du kan vinkla utmaningar och övningar så att de passar dig och din situation bäst.

När kursen är slut har du en handfull inspirerande ingångar att utgå ifrån och fortsätta med på ditt alldeles egna sätt.