Skrivarskolan på Ädelfors - live online

Ädelfors folkhögskola


Ansök nu

Vår  skrivarkurs riktar sig till dig som vill utveckla ditt skrivande och pröva dina författardrömmar. Du är van eller ovan, kursräv eller nybörjare. Vi arbetar utifrån gemensam omtanke om texterna, med utgångspunkt i glädjen och lusten att skapa och delar upplevelser och kunskaper med likasinnade.

Kurstyp: Profilkurs, Distanskurs

Träffar:
3 obligatoriska träffar

Studietakt: 50%

Längd: 21 veckor

Ansök senast: 2019-12-22

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Obehindrad svenska i skrift för att utveckla ditt berättande inom litterär gestaltning. God internetuppkoppling behövs för videomötena.

Kostnader: Undervisningen är kostnadsfri. Kostnader tillkommer för övernattning och måltider under våra träffar.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 14 jan 2020 - 5 jun 2020

Kontakt:
Elisabet Norin

Telefon: 0708-418480
E-post:
elisabet.norin@adelfors.nu

OBS!
Ansök senast 2019-12-22

Du får kreativa verktyg och begrepp för hantverket. Du blir en bättre skrivande person men också en god läsare. Textsamtalen och processen är i centrum, antingen vi skriver kommentarer, samtalar i videomöten eller ses för workshops på skolan eller någon annanstans. Givetvis får du handledning och textrespons från ledaren med målet att förbättra ditt skrivande. Vi arbetar tillsammans i mindre grupper och fördjupar utmaningarna från vecka till vecka. Vi använder snygga och stabila Google for Education som plattform.

Du behöver inte oroa dig om du inte är van att jobba online: Du får all den handledning du behöver för att hantera tekniken. Dock rekommenderar vi att du använder din dator/laptop att arbeta på. Vår kurs är på halvfart och ges på gymnasial nivå om du behöver söka studiemedel hos CSN.Du får testa olika element i skrivandet, mestadels prosa men även lyrik och olika blandformer. Du får även läsa viss skönlitteratur och sedan bokprata tillsammans med dina kurskamrater. Vi kommer att fördjupa oss i gestaltning, språk, perspektiv och annat. Kursen passar även dig som funderar på ett eget projekt eftersom du kan rikta övningarna. Vi pratar även om liv och villkor för en skrivande person och ger och får praktiska tips. Under våra fysiska träffar kommer vi att ägna oss åt sådant som passar bättre i en fysisk miljö: workshops i att läsa inför publik, träffa författare eller vad som är aktuellt för oss i kursen. Du kan även komma med önskemål.