Akvarellmålning v. 32

Ansök nu

Kursen är en inspirerande och grundläggande kurs både för dig som är nybörjare i akvarellmålning och för dig som målat tidigare och behöver ny inspiration.

Kurstyp: Sommar/helg/veckokurs

Studietakt: 100%

Längd: 3 dagar

Ansök senast: löpande

Lediga platser: Ja

Kostnader: 2 800 kr inkl kost och logi

Studiestödsnivå (CSN):
Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 11 aug 2021 - 13 aug 2021

Kontakt:
Cicci Hultqvist

Telefon: 0383-57110
E-post:
cicci.hultqvist@adelfors.nu


Fler kurser inom: Målning / Teckning , Akvarell , Teckning

Du kan se fram emot några lustfyllda dagar i gemenskap och skaparglädje utan prestationskrav. På kursen blandas lekfullt måleri med spännande tekniska lösningar. Vi varvar små övningar med lite större och du kommer att få kasta loss, för att ge dig ett friare förhållningssätt till ditt eget måleri.

Man kan säga att det finns två grundtekniker i akvarell, att man målar på vått papper eller på torrt. Färgen upp­för sig ju olika beroende på hur blött pappret är och du får se hur en del av char­men med akvarell är att det händer oväntade saker.

På kursen går vi igenom grunderna med akvarell och färgernas genom­skinlighet, om papprets betydelse och hur papprets vit­het styr färgerna och ljuset i målningen.

Vi målar dekorativt och meditativt med hjälp av naturens växter och du får lära dig lite trix. Akvarell kan man måla i många lager och det ska du också få prova.
Med ny kunskap och idéer, i bagaget, kommer du att kunna fortsätta att måla hemma.
Kursen består av genomgångar, individuell handledning och det egna skapandet.

Material som akvarellfärg, penslar och akvarellpapper har du själv och behöver du extra papper kommer det att kunna köpas på plats. 
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare Eva Magnusson, är en kunnig och erfaren lärare och konstnär. Eva målar akvarell på sitt alldeles egna sätt. Titta gärna in på hennes hemsida: www.evamagnussonkonst.se