Höstkurs Betong för hem och trädgård

Ansök nu

Höstkurs Betong för hem och trädgård

Ädelfors folkhögskola

Ansök nu

Betong ett fantastiskt material för den som är kreativ. På denna kurs får du lära dig om betonggjutning som en hobby för ditt hem och trädgård. Vi gör olika gjutningar och tillverkar i olika formar.

Kurstyp: Sommar/helg/veckokurs

Studietakt: 100%

Längd: 3 dagar

Ansök senast: löpande

Lediga platser: Ja

Kostnader: 2 800 kr inkl kost och logi

Studiestödsnivå (CSN):
Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 19 nov 2021 - 21 nov 2021

Kontakt:
Cicci Hultqvist

Telefon: 0383-571 10
E-post:
kortkurs@adelfors.nu


Betong ett fantastiskt material för den som är kreativ. På denna kurs får du lära dig om betonggjutning som en hobby för ditt hem och trädgård.

Vi gör olika gjutningar med olika recept och metoder så som vanlig finbetong, snabbhärdande betongspackel och hypertufa där vi blandar torv i betongen. Vi tillverkar i formar av förpackningar från köket, kartonger och påsar i plast. Vi skapar olika ytor med exempel blad från trädgården eller tapeter och tyg. De sista dagarna öppnar vi formarna, putsar dem fina och du får prova på olika sätt att ytbehandla med färg, lasyrer, lack och vax.


Betong är ett fantastiskt material som kan omformas och slipas med sandpapper efter materialet har härdats till hårdhet. Man kan stanna vid det råa gråa formspråket eller ytbehandla i olika lager. Det finns en massa saker man kan använda som formar, det är bara att prova och se om det lyckas. Denna kurs kräver inga förkunskaper. Du kan vara helt nybörjare eller har du redan provat hemma och vill lära dig mer om betong och olika metoder för gjutning. Välkommen till en spännande och experimentell kurs. Det är en spännande process med först formtillverkning sedan själva gjutningen och därefter öppna formarna efter några dagar och se
vad det blir. Vi kommer också att gjuta i handdukar och spetsdukar och en massa annat material. till skillnad från keramik Du kan ta med dig saker från ditt eget hem som du vill prova att gjuta i som till exempel en gammal hatt eller stövel som är kasserad. Du kan göra lyktor av gamla virkade spetsdukar eller gjuta en hand av gamla handskar i plast. Det kan också gå att gjuta i ett dockansikte eller ansiktsmask i plast.

Materialkostnad tillkommer!

Kursledare: Rose-Marie Flårback från Lagan, konstnär med 30 års erfarenhet av att gjuta i betong. Jag gillar att hålla kurser och lära ut kreativa metoder speciellt det experimentella. Betongkurser har jag hållit på med i ca 10 år. Jag har hela hemmet, trädgården och min ateljé fullt av olika betongalster och mer lär det bli för det finns alltid något nytt att prova. Hemsida: www.flarback.se Facebooksida: Flårback betong Instagram: Flårback betong