Höstkurs Skapa din egen barnbok

Ansök nu

Höstkurs Skapa din egen barnbok

Ädelfors folkhögskola

Ansök nu

Har du en bra idé som ligger och gror? Drömmer du om att skapa en barnbok?

Kurstyp: Sommar/helg/veckokurs

Studietakt: 100%

Längd: 3 dagar

Ansök senast: löpande

Lediga platser: Ja

Kostnader: 2 800 kr inkl kost och logi

Studiestödsnivå (CSN):
Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 12 nov 2021 - 14 nov 2021

Kontakt:
Cicci Hultqvist

Telefon: 0383-571 10
E-post:
kortkurs@adelfors.nu


Fler kurser inom: Målning / Teckning , Akvarell , Teckning , Skriva , Manus

I kursen tar vi upp vad en barnbok är, vilka ålderskategorier man riktar sig till, vad barnperspektivet är och olika tekniker man kan använda sig av. Vi tittar på olika typer av barnböcker och diskuterar vad som gör en barnbok bra.

Vi gör korta övningar för att få igång kreativiteten – vi tecknar med akvarell, tecknar porträtt av varandra där vi använder oss av barnperspektivet, tecknar med kol och gör illustrationsuppgifter.  Vi fördjupar oss i vad barnperspektivet är och hur man kan berätta med både bild och text. Vad får en bild att lyfta en text? Går det att berätta en sak i texten och en annan i bilden?

Övrig tid går åt till att teckna ut sin idé med handledning. Antingen använder man sig av en färdig barnbokstext, eller så tar man med sig en egen idé på text.

Kursen är grundläggande och kräver inga förkunskaper. Målet är att göra en egen barnbok med sexton uppslag och omslag alternativt åtta uppslag och omslag. I slutet av kursen skapar vi en vernissage med bilderna och häftar i mån av tid ihop våra böcker.

 Kursledare är Julia Thorell som är utbildad grafisk formgivare och illustratör vid Konstfack och har hittills publicerat två serieromaner, fyra barnböcker och medverkat i tre antologier. Böckerna har getts ut i fem olika länder: Sverige, Norge, Danmark, Polen och Kina. Hon är verksam i Stockholm och håller även i kurser på ABF och frilansar som illustratör. ”Jag brinner för bildberättande som konstform, både för barn och vuxna!”