Höstkurs Släktforskning-grund

Ansök nu

Höstkurs Släktforskning-grund

Ädelfors folkhögskola

Ansök nu
Är du nyfiken på din historia? Gå en kurs i släktforskning och lär dig ta fram ditt släktträd. Med hjälp av bl.a kyrkböcker gör du en kartläggning av släkten till 1700-talet eller längre bak.

Kurstyp: Sommar/helg/veckokurs

Studietakt: 100%

Längd: 3 dagar

Ansök senast: löpande

Lediga platser: Ja

Kostnader: 2 800 kr inkl kost och logi

Studiestödsnivå (CSN):
Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 19 nov 2021 - 21 nov 2021

Kontakt:
Cicci Hultqvist

Telefon: 0383-571 10
E-post:
kortkurs@adelfors.nu


Fler kurser inom: Kultur , Historia , Övrigt

Är du nyfiken på din historia.

Gå en kurs i släktforskning och lär dig ta fram ditt släktträd. Målsättningen är att med hjälp av bland annat kyrkböcker komma till 1700-talet eller längre bak. Att göra en grundläggande kartläggning av släkten, med hjälp av kyrkoarkiv. All forskning görs via dator, egen eller lånad.

Du får lära dig de viktigaste källorna för att kunna säkerställa släkten i de olika kyrkliga dokumenten såsom födelsebok, vigselbok, dödbok och dessutom husförhörslängden som är den bok som håller ihop familjens historia. Du får även råd om hur du skall dokumentera dina källor på ett korrekt sätt. 

Kursledare

Gunilla Didriksson, har läst bland annat historia och lokalhistorisk forskning på Örebro Universitet. Har släktforskat sedan 1985, varit en del av Linde Bergslags Släktforskarförening i 20 år och dess ordförande i 5 år. Gunilla har även varit ledamot i Sveriges Släkforskarförbund, haft kurser i släkt och bygdeforskning och skrivit två böcker i ämnet.