Indie Game Studio

Ansökan stängd

Kursen för dig som vill arbeta som indiespelutvecklare eller inom spelbranschen och har en drivkraft att skapa spel. På kursen Indie Game Studio får du verktyg att förverkliga dina mål och drömmar.

Kurstyp: Profilkurs

Studietakt: 100%

Längd: 1-2 år

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Du som är intresserad av att studera på Indie Game Studio får lämna arbetsprover som rör din inriktning och efter att vi har fått dina arbetsprover så blir du inbjuden till intervju på Ädelfors folkhögskola.

Kostnader: Material/inkl.försäkring: 2 200 kr/läsår Måltider: Lunch: 66 kr/dag middag: 62 kr/dag. Boende se på vår hemsida www.adelfors.nu

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 23 aug 2021

Kontakt:
Jessica Lycker

Telefon: 0383-571 15
E-post:
Jessica.lycker@adelfors.nu


Indie Game Studio

Indie Game Studio är en inkubator, du som spelskapare får chansen att lägga tid och energi på att jobba med spelutveckling. Har du kunskap och erfarenhet av att skapa spel och har som mål att antingen jobba inom branschen eller jobba som indiespelutvecklare så är kursen Indie Game Studio något för dig.

Indie Game Studio är en ettårig eftergymnasial kurs för dig som har tidigare kunskaper av spelutveckling. Du kan ha kunskap inom områden, som programmering, speldesign, grafik, ljud med flera. Du ska ha tillräckliga kunskaper att skapa spel, för kursen ger dig möjlighet att utveckla dig inom spelutveckling, men fokus ligger på att få kunskaper i företagsekonomi, marknadsföring, försäljning och entreprenörskap.

Indie Game Studio vänder sig i första hand för personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, men alla är välkomna att söka.

Den största delen av Indie Game Studio är projektlektioner och under de som har deltagarna själva valet att välja hur de vill jobb; individuellt, i grupp. Ni väljer även själva vad ni vill jobba med och hur länge ni vill jobba med ett projekt i samråd med lärarna.

Början av varje läsår startar vi upp med ett skarpt projekt under några veckor. Vi har tidigare år skapat spel om Andréexpeditionen, Kleva Gruvjakt och Vetlandaspelet.

Indie Game Studio startade 2018 och Ädelfors folkhögskola har haft erfarenheter av studier i dataspelsutveckling sedan 2009. Nu går 64 deltagare på kurserna Indie Game Studio och Dataspelsutveckling. Ädelfors folkhögskola är en fantastisk plats att nätverka på och skapa möjligheter inför framtiden.

Man väljer att studera på Indie Game Studio för att man vill fortsätta att utvecklas som spelutvecklare, få kunskap och erfarenheter om eget företagande och att driva en indiespelstudio. Dock kan målen skifta från deltagare till deltagare. En del vill få möjlighet att skapa en portfolio för att söka sig vidare till redan etablerade företag, medan andra siktar på att starta egen indiespelstudio redan från början.

Antagningen
För att ha möjlighet att studera på Indie Game Studio ska du ha 3-årig gymnasiebehörighet. Du ska ha minst grundläggande kunskaper inom ett område i dataspelsutveckling och ha drivkraft att vilja lära dig mera. Du ansöker via Ädelfors folkhögskolas hemsida och School Soft. Där lämnar du betyg och personligt brev. Du blir kallad till intervju då du får berätta mer om dig själv och visa arbetsprover. Intervjun sker på Ädelfors folkhögskola om möjlighet finns, men kan också ske via videokonferens om du bor långt borta eller under dessa tider.

Miljö

Ädelfors folkhögskola strävar efter att nå våra hållbarhetsmål enligt Agenda 2030 och deltagarna ingår i denna process.

Besök gärna kursens egen hemsida

Sociala medier

Länk till kursen på skolans webbplats
https://adelfors.nu/kurser/laanga-kurser/indie-game-studio/