Äventyrs- och naturguideutbildning

Profilkurs, Yrkesutbildning Ädelfors folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1-2 år Tre terminer
 • Ansök senast:
  1 juni 2022
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Yrkesutbildning

Gillar du att vandra, klättra, åka skidor, cykla, paddla och vill jobba med äventyrs och upplevelseturism? I så fall kan äventyrs- och naturguide vara yrket för dig.

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Treårigt gymnasium, 20 år samt meriterande är erfarenheter av aktiviteter inom natur- och friluftsliv. Antagningsdag: 2022-05-09. Möjlighet till besöksdag för att få utbildningen presenterad och intervju för antagning den 9:e maj.

Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Ja

Kurstid: 22 aug 2022 - 9 jun 2023

Kostnader: Delar av grundutbildningens aktiviteter är förknippade med kostnader och tas ut genom en månatlig avgift. Möjliga valbara fördjupningar inom yrket under termin 3 bekost

Kontakt: Thomas Laitinen

Telefon: 0383-571 98

E-post:
thomas.laitinen@adelfors.nu

Här kommer ditt värdskap och ledarskap sättas i fokus och utvecklas. Med stor variation av upplevelser under utbildningen och med certifieringar inom yrkesrollen, så hoppas vi du ser nya möjligheter i en omväxlande bransch.

Äventyrs- och naturguide

Som äventyrs- och naturguide ska du kunna ta hand om grupper i olika miljöer och med olika förutsättningar där säkerheten är mycket viktig.

Under tre intensiva terminer kommer du att få verktyg och certifieringar inom olika grenar. Grundutbildning till guide enligt nationell norm, gult paddelpass i såväl kanot som kajak, grundutbildning i klättring samt många ytterligare kompetenser inom yrkesrollen.

Entreprenörskap och marknadsföring är andra viktiga delar som gör att du under sista terminen ska kunna nischa dig och vara väl rustad för att starta eget eller jobba inom turistbranschen i stort. 

Vi har knutit till oss entreprenörer av klass och som kommer att undervisa er

En av dem är Renata Chlumska: Äventyrare och som första kvinna att ha bestigit och nått toppen på Mount Everest 1999. Renata har även gjort fantastiska äventyr som att cykla från Nepal till Sverige och rundat USA med kajak och cykel. Nu siktar hon mot nästa utmaning, en resa till rymden.

Kursplanen innehåller dessa huvudområden

 • Grundläggande friluftstekniker
 • Äventyrsaktiviteter grund
 • Vinteraktiviteter grund
 • Friluftssäkerhet
 • Turism, guidning och ledning
 • Entreprenörskap och marknadsföring
 • LIA (lärande i arbete

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://adelfors.nu/kurser/yrkesutbildningar/aeventyr-och-naturguide/

Fler kurser inom: Friluftsliv Hälsa / Friskvård

Ädelfors folkhögskola

Du kan bo på vårt internat, träffa vänner för livet i en varm folkhögskolemiljö. Du kan läsa behörighetsgivande kurser, profilkurser, yrkesutbildningar, distanskurser, sommarkurser och helgkurser.

Läs mer om skolan

Postadress:
Ädelfors folkhögskola
Kunskapens väg 3
574 53 Holsbybrunn

Besöksadress: Kunskapens väg 3, Holsbybrunn

Telefon: 0383-571 00
E-post: info@adelfors.nu
Webbadress: http://www.adelfors.nu/

Vill visa att skogen är en trygg och läkande plats

Marcus och Elinor drömmer om att arbeta i naturen med människor. De går kursen Äventyrsguide och får lära sig om friluftsliv, äventyrssport och ledarskap.

Läs hela artikeln