Vårdbiträde / Undersköterska distanskurs

Profilkurs, Distanskurs Ädelfors folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1-3 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Distanskurs

Yrkesutbildning till vårdbiträde och undersköterska med inriktning äldreomsorg ger kunskaper om äldre utifrån en helhetssyn. Distanskurs.

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Svenska 2. Meriterande är arbetslivserfarenhet. Lägsta ålder är 20 år.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 22 aug 2022

Träffar:
3 obligatoriska träffar

Kontakt: Carina Lindén Rydén

Telefon: 070-529 73 04

E-post:
carina.linden-ryden@adelfors.nu

 Vårdbiträde/Undersköterska distanskurs

I och med att antagningen är öppen för sen anmälan kommer de som är behöriga fortlöpande att bjudas in till ett digitalt antagningsmöte över GoogleMeet. Utbildningsplatserna kommer att tillsättas fortlöpande.

Söker du ett arbete som känns meningsfullt? Vill du arbeta med att hjälpa andra människor? Då kan yrkesutbildningen till vårdbiträde och undersköterska vara något för dig. I denna utbildning får du studera samtliga ämnen som krävs för att få en yrkesexamen till undersköterska inom vård och omsorg på 4 terminer.

Enligt arbetsförmedlingen finns det goda möjligheter både nu och i framtiden att få ett jobb för den som har en utbildning inom hälso- och sjukvård/vård och omsorg.

Kursens innehåll

Du får lära lär dig om kostens betydelse vid olika sjukdomstillstånd, om sjukdomar, omvårdnad, rehabilitering, fysisk aktivitet och livskvalitet.

Kursen ger dig kunskap om den omvårdnad som kan utövas i hemmet, inom äldreomsorgen samt om omvårdnadsåtgärder vid demenssjukdom och i livets slutskede. Social omsorg vid olika funktionsvariationer studeras också.

Vi är certifierade för Vård- och omsorgscollege

Ädelfors folkhögskola är godkänd att ingå i lokalt Vård- och omsorgscollege Höglandet. Certifieringen innebär att vi ingår i en certifierad samverkan som är en kvalitetsstämpel för jobb och utbildning inom vård och omsorg.

Fler kurser inom: Vård / Omsorg Undersköterska

Ädelfors folkhögskola

Du kan bo på vårt internat, träffa vänner för livet i en varm folkhögskolemiljö. Du kan läsa behörighetsgivande kurser, profilkurser, yrkesutbildningar, distanskurser, sommarkurser och helgkurser.

Läs mer om skolan

Postadress:
Ädelfors folkhögskola
Kunskapens väg 3
574 53 Holsbybrunn

Besöksadress: Kunskapens väg 3, Holsbybrunn

Telefon: 0383-571 00
E-post: info@adelfors.nu
Webbadress: http://www.adelfors.nu/

Jag tycker om att hjälpa andra människor, till exempel de äldre

Hamid Niazi går Allmän kurs med inriktning mot undersköterska. När han är klar vill han jobba några år på äldreboende och sedan plugga vidare till sjuksköterska.

Läs hela artikeln