Akvarellmålning

Sommar/helg/veckokurs Ädelfors folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  3 dagar
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

Akvarellmålning på ett lekfullt sätt. Genom praktiska övningar utforskar vi akvarellmåleri utifrån olika teman och målningstekniker. 

 

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 12 jul 2023 - 14 jul 2023

Kostnader: 3 665 kr inkl kost och logi

Kontakt: Cicci Hultqvist

Telefon: 0383-57110

E-post:
cicci.hultqvist@adelfors.nu

OBS. Kursen är fullbokad.
Men du kan anmäla dig till reservlistan så kontaktar vi dig om det blir avbokningar. Just nu är det 0 personer i kö. Skicka mejl till: cicci.hultqvist@adelfors.nu

Vi går igenom akvarellmåleriets grunder, material, målningsteknik och färgernas egenskaper. Vi kommer att varva gemensamma genomgångar med praktiska övningar och självständigt arbete. Vi utforskar akvarellmålning och dess möjligheter utifrån olika teman där kursledaren handleder dig framåt i den kreativa processen. Målet är att du ska utmanas på din egen nivå.

Du tar med dina egna akvarellfärger, penslar och papper. Innan kursstart får du mer information om vad som är bra att du själv tar med dig för basmaterial.
Kursen passar både dig som nybörjare eller dig som har provat på akvarellmålning tidigare och som behöver ny inspiration!

Kursledare är Maria Rask Grau - kursledare i akvarellmålning på distans vid Ädelfors folkhögskola. Konstnär boende i Falun med lång erfarenhet av akvarellmålning och deltagande i utställningar. Medlem i Svenska Konstnärsförbundet Region Mitt.
https://www.instagram.com/raskgrau_art/

 

Ädelfors folkhögskola

Du kan bo på vårt internat, träffa vänner för livet i en varm folkhögskolemiljö. Du kan läsa behörighetsgivande kurser, profilkurser, yrkesutbildningar, distanskurser, sommarkurser och helgkurser.

Läs mer om skolan

Postadress:
Ädelfors folkhögskola
Kunskapens väg 3
574 53 Holsbybrunn

Besöksadress: Kunskapens väg 3, Holsbybrunn

Telefon: 0383-571 00
E-post: info@adelfors.nu
Webbadress: http://www.adelfors.nu/

Det är en sådan häftig känsla att allt ligger framför fötterna

Att gå en konstkurs på folkhögskola kan vara både ett första steg mot en drömutbildning på konsthögskola och en tid då du växer som människa. Ida och Moa går andra året i bild och konst på Region Uppsalas folkhögskola i Wik. Ida vill söka till bildlärare efter utbildningen, medan Moa drömmer om att satsa på speldesign.

Läs hela artikeln