Akvarellmålning Höstkurs

Sommar/helg/veckokurs Ädelfors folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  3 dagar
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

Akvarellmålning på ett lekfullt sätt. Genom praktiska övningar utforskar vi akvarellmåleri utifrån olika teman och målningstekniker. 

 

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 27 okt 2023 - 29 okt 2023

Kostnader: 3 595 kr inkl kost och logi

Kontakt: Cicci Hultqvist

Telefon: 0383-57110

E-post:
cicci.hultqvist@adelfors.nu

Vi går igenom akvarellmåleriets grunder, material, målningsteknik och färgernas egenskaper. Vi kommer att varva gemensamma genomgångar med praktiska övningar och självständigt arbete. Vi utforskar akvarellmålning och dess möjligheter utifrån olika teman där kursledaren handleder dig framåt i den kreativa processen. Målet är att du ska utmanas på din egen nivå.

Du tar med dina egna akvarellfärger, penslar och papper. Innan kursstart får du mer information om vad som är bra att du själv tar med dig för basmaterial.
Kursen passar både dig som nybörjare eller dig som har provat på akvarellmålning tidigare och som behöver ny inspiration!

Kursledare är Gunnel A Pålsson är bildpedagog (ateljerista) och kommer från Hässleholm där hon också har sin Ateljé. Gunnel är med på konstrundan Mitt Skåne och håller kurser i akvarell på andra folkhögskolor men har även haft kurser i Indien och Skottland. Hon målar mestadels akvarell, men även gärna en och annan akryl. Mera information om Gunnel kan du läsa på hennes Facebook sida: Gunnel A Pålsson eller Gunnel A Pålsson | Konstrundan Mittskåne.

Har du frågor så kontakta Gunnel på gunnelpalsson@icloud.com

 

Ädelfors folkhögskola

Du kan bo på vårt internat, träffa vänner för livet i en varm folkhögskolemiljö. Du kan läsa behörighetsgivande kurser, profilkurser, yrkesutbildningar, distanskurser, sommarkurser och helgkurser.

Läs mer om skolan

Postadress:
Ädelfors folkhögskola
Kunskapens väg 3
574 53 Holsbybrunn

Besöksadress: Kunskapens väg 3, Holsbybrunn

Telefon: 0383-571 00
E-post: info@adelfors.nu
Webbadress: http://www.adelfors.nu/

Det vi lär oss rotar sig djupare än bara i närminnet

Det var en kurs på Kalix folkhögskola som gav Sandra Brunnström modet att våga satsa på en karriär som illustratör. Senare i höst debuterar hon med sin första barnbok.

Läs hela artikeln