Brickbandsvävning

Sommar/helg/veckokurs Ädelfors folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  5 dagar
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

En väldigt gammal vävteknik som man kan använda för att göra stabila slitstarka och dekorativa band i olika textila material.

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 26 jun 2023 - 30 jun 2023

Kostnader: 5 615 kr inkl kost och logi

Kontakt: Cicci Hultqvist

Telefon: 0383-571 10

E-post:
kortkurs@adelfors.nu

För att väva behövs endast trådar och 4kantiga små brickor i trä, plast eller kartong. Tekniken kan göras mycket enkel, men den har obegränsade möjligheter för den som vill göra något mer komplicerat. Det är en vävning utan vävstol som man kan ha med sig i väskan.
Vi kommer gå igenom uppsättning, mönsterkonstruktion, materialval och själva vävningen. Inga förkunskaper krävs. 

Kursledare Matilda Forsärla är konsthantverkare och har hållit kurser sen 2007 i framförallt textila hantverkstekniker men också i metall och återbruksslöjd, grönsaksodling och biodling. 2007 fick Matilda Jönköpings län Hemslöjdens förbunds ungdomsstipendium för sitt slöjdande och 2013 fick hon Sally Johanssons stipendium för knyppling. Matilda har arbetat som lärare på textillinjen på Vadstena folkhögskola och som pedagog på många olika kurser. Hon har ett väldigt färgglatt och fritt synsätt på slöjden, material och teknik landningar och testar gärna nya idéer i praktiken. 

 

 

Ädelfors folkhögskola

Du kan bo på vårt internat, träffa vänner för livet i en varm folkhögskolemiljö. Du kan läsa behörighetsgivande kurser, profilkurser, yrkesutbildningar, distanskurser, sommarkurser och helgkurser.

Läs mer om skolan

Postadress:
Ädelfors folkhögskola
Kunskapens väg 3
574 53 Holsbybrunn

Besöksadress: Kunskapens väg 3, Holsbybrunn

Telefon: 0383-571 00
E-post: info@adelfors.nu
Webbadress: http://www.adelfors.nu/

Det är en sådan häftig känsla att allt ligger framför fötterna

Att gå en konstkurs på folkhögskola kan vara både ett första steg mot en drömutbildning på konsthögskola och en tid då du växer som människa. Ida och Moa går andra året i bild och konst på Region Uppsalas folkhögskola i Wik. Ida vill söka till bildlärare efter utbildningen, medan Moa drömmer om att satsa på speldesign.

Läs hela artikeln