Skola:
Ädelfors folkhögskola
Plats:
Holsbybrunn - Jönköpings län
Längd:
1-2 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Du som är intresserad av att studera på Indie Game Studio får lämna arbetsprover som rör din inriktning och efter att vi har fått dina arbetsprover så blir du inbjuden till intervju på Ädelfors folkhögskola.

Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Ja

Kurstid: 19 aug 2024

Kostnader: Material/inkl.försäkring: 244 kr/9 ggr per läsår, Lunch: 1 640 kr/9 ggr per läsår, Boende se på vår hemsida www.adelfors.nu

Kontakt: Jessica Lycker

Telefon: 0383-571 15

E-post:
Jessica.lycker@adelfors.nu

Kursen för dig som vill arbeta som indiespelutvecklare eller inom spelbranschen och har en drivkraft att skapa spel. På kursen Indie Game Studio får du verktyg att förverkliga dina mål och drömmar.

Ansökningsperioden har gått ut. Du kan fortfarande göra en sen ansökan. Ifall det blir platser lediga kan du komma att bli kontaktad.

 

Indie Game Studio

Är Indie Game Studio för dig?

  • Har du som mål att starta eget företag som indiespelutvecklare?
  • Vill du utveckla dina kunskaper i dataspelsutveckling?
  • Vill du arbeta med din portfolio?
  • Vill du få bättre självförtroende och tilltro till dig själv?

    Om någon av dessa punkter passar in på dig och du har kunskaper i dataspelsutveckling så är Indie Game Studio något för dig.

Vem kan söka?
För att ha möjlighet att genomföra studierna måste du ha kunskaper och erfarenheter av dataspelsutveckling inom något område. Som t.ex. programmering, design och grafik. Kursen är eftergymnasial, men i vissa fall kan man även få möjlighet att studera på kursen även om man inte har gått klart gymnasiet.

Kursen är utvecklad för personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar då vi tar hänsyn till individers behov som t.ex att deltagarna har egna platser i klassrummet, vi har framförhållning med scheman, tydliga rutiner och boendestöd. Läs med om hur vi underlättar för våra deltagare här.

Om kursen
Kursens längd är ett år upp till tre år. Man söker ett år i taget, de flesta deltagare studerar på Indie Game Studio i två år. Du kan läsa mer om hur Indie Game Studio här.

Kursinnehåll
Kursens fokus är att få kunskap i företagsämnen så som marknadsföring, entreprenörskap, ekonomi och försäljning

Den största delen av läsåret arbetar du med projekt som du själv väljer att arbeta med. Du kan jobba individuellt eller skapa grupper i klassen eller utanför skolan. När du börjar med ditt projekt ska du skriva ett designdokument och iterationsplanering. Du arbetar i iterationer och planerar ditt arbete i Trello.

Parallellt med projekt och lektioner jobbar du med din egna marknadsföring och att bygga upp en portfolio

Indie Game Studio har även fokus på personlig utveckling och coachning där du får möjlighet att jobba med att stärka din självkänsla och självförtroende

Vi ser till helheten under läsåret och vet hur viktigt ens mående är för att vara indiespelutvecklare eller jobba med dataspelsutveckling. Ibland kan det lätt bli en "honungsfälla", då man tycker att det är så roligt. Balans mellan arbete och fritid är viktigt och därför talar vi även om välmående och hälsa.

Det finns möjlighet till praktik varje läsår som är frivilligt och du söker själv praktikplats.

Du kan läsa mera om kursinnehållet här.

Utrustning och mjukvara
I anslutning till vårt klassrum har vi en studio med greenscreen och lokalen kan användas till att streama, fotografera och filma.

Du kan använda vilka program du vill när du skapar spel, dock använder sig skolan av Unity, Blender och Krita. Tidigare har några deltagare använt sig av GameMaker Studio 2 och har då själva haft en licens.

Skolan har även en 3D-skrivare, VR-utrustning, Wacom ritplattor (Cintiq pro 16, 22HD), Canon 5D mark IIII, mikrofoner, Sony kamera, spelkonsoler att tillgå i sitt kreativa skapande.

Vid varje arbetsplats finns en dator som man lånar under tiden man studerar på skolan.

Antagningsprocess
Du ansöker via School Soft och där bifogar du betyg, personligt brev och arbetsprov. Om du blir kallad till intervju får du visa upp dina kunskaper under intervjun. Intervjun sker på Ädelfors folkhögskola om möjlighet finns, men kan också ske via videokonferens om du bor långt borta. Du kan läsa mer om antagningen här.

Ansökningsperioden har gått ut. Du kan fortfarande göra en sen ansökan. Ifall det blir platser lediga kan du komma att bli kontaktad.

Kostnader
Studierna är kostnadsfria men du betalar för ditt boende om du väljer att bo på vårt internat samt obligatorisk lunch, studieresor, studiematerial. Se detaljerad specifikation här.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://adelfors.nu/kurser/profilkurser/indie-game-studio/

Ädelfors folkhögskola

Du kan bo på vårt internat, träffa vänner för livet i en varm folkhögskolemiljö. Du kan läsa behörighetsgivande kurser, profilkurser, yrkesutbildningar, distanskurser, sommarkurser och helgkurser.

Läs mer om skolan

Postadress:
Ädelfors folkhögskola
Kunskapens väg 3
574 53 Holsbybrunn

Besöksadress: Kunskapens väg 3, Holsbybrunn

Telefon: 0383-571 00
E-post: info@adelfors.nu
Webbadress: http://www.adelfors.nu/