Knyppling

Ansökan stängd
Skola:
Ädelfors folkhögskola
Plats:
Holsbybrunn - Jönköpings län
Längd:
5 dagar
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 8 jul 2024 - 12 jul 2024

Kostnader: 5 995kr inkl kost och logi

Kontakt: Cicci Hultqvist

Telefon: 0383-571 10

E-post:
kortkurs@adelfors.nu

Är du nyfiken på knyppling, gammal teknik med nya möjligheter!

Knypplingen har sitt ursprung i 1400-talets Italien och är en slags flätning. Spetsen skapas av tunna trådar som hålls upp av nålar för att skapa hålrum och form. Traditionellt har spetsarna varit vita, raka och tillverkade av tunna lintrådar, men idag använder man gärna nya mönster, material och färger. Vi kommer att knyppla både traditionellt och i sådana nya former. Kursen passar både nybörjaren och dig som har knypplat tidigare.

Kursledare Matilda Forsärla fick 2013 Sally Johanssons stipendium för sina knypplingar och hon har också varit huvudlärare på knypplingsakademin i Vadstena. Hon började knyppla som 5-åring och höll sin egna första kurs i knyppling som 18-åring 2007. Oavsett om du vill knyppla traditionellt eller skapa eget med nya material, färg och former så kommer Matilda att vägleda dig under denna kurs. 

Att pausa och läsa konst är det bästa jag gjort

Eira Westrin är AT-läkare i Karlskrona till vardags, men under läkarstudierna tog hon ett års studieuppehåll för att läsa fri konst på Östra Grevie folkhögskola i Skåne. Det är något som hon inte ångrar.

Läs hela artikeln

Ädelfors folkhögskola

Du kan bo på vårt internat, träffa vänner för livet i en varm folkhögskolemiljö. Du kan läsa behörighetsgivande kurser, profilkurser, yrkesutbildningar, distanskurser, sommarkurser och helgkurser.

Läs mer om skolan

Postadress:
Ädelfors folkhögskola
Kunskapens väg 3
574 53 Holsbybrunn

Besöksadress: Kunskapens väg 3, Holsbybrunn

Telefon: 0383-571 00
E-post: info@adelfors.nu
Webbadress: http://www.adelfors.nu/