Allmän kurs Drama och Spanska - Visingsö/Barcelona

Braheskolan - Visingsö folkhögskola


Ansökan stängd
Är du nyfiken på teater och vill testa om skådespeleri är något för dig och samtidigt bli riktigt bra på spanska?

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Studietakt: 100%

Längd: 1 år 1 år

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 24 aug 2020 - 4 jun 2021

Plats för kursen: Visingsö (Sverige) och Barcelona (Spanien)

Kontakt:

Telefon: 039056610
E-post:
info@braheskolan.se

Detta är en kurs för dig som både vill få bra och användbara språkkunskaper och arbeta med drama/teater på lektionstid och samtidigt få grundläggande behörighetDenna profil inriktar sig på drama och teater, men innehåller även mycket på spanska, särskilt då vårterminen förläggs till Barcelona.

Drama
Undervisningen i drama kommer huvudsakligen att fokusera på din konstnärliga utveckling och ditt eget skapande. Du uppmuntras att utmana dig själv och våga experimentera med olika uttrycksformer. Du får bland annat lära dig grundläggande metoder för scenisk framställning inom teatern. Du förväntas bidra till undervisningen genom att aktivt delta vid lektionerna och göra de förberedelser som krävs inför varje lektionstillfälle. I undervisningen varvas eget arbete med genomgångar och föreläsningar av lärare och gästföreläsare.
Då vår teaterpedagog på Braheskolan även har utbildning i regi, och mångårig erfarenhet, finns även möjligheten att arbeta produktionsinriktat i form av teaterföreställning. 

Spanska
I Barcelona intensifieras språkstudierna; klassrumslektioner varvas med specialkurser, projekt och aktivitetsvecka samt frivilliga kurser. I Barcelona kan du bland annat läsa historia, samhällskunskap och religion som kommer att knytas till den verklighet som kursen ges i och att dessa ämnen kommer att ges helt eller delvis på spanska.
Språkinlärning handlar inte bara om grammatik och perfekt uttal, att lära sig om kultur och samhälle är därför viktiga inslag i kursen. Vår pedagogik innefattar metoder som PBL (problembaserat lärande), dramaövningar med mera.
Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Dina lärare i spanska har spanska som modersmål och är vana vid att undervisa svenska kursdeltagare.

 

Studierna
Under höstterminen ägnar alla på kursen ungefär hälften av lektionstiden till kursens profil (Drama och Spanska). 
Resterande studietid fördelas antingen på allmänna ämnen eller profiltillval som du väljer från Braheskolans kursutbud.  

Vi erbjuder ett brett utbud av allmänna ämnen med fokus på humanioraämnen: samhällskunskap 1a1 och 1a2, historia 1a1 och 1a2, religion 1, svenska 1, 2, 3.  och engelska upp till steg 7.  

Utöver detta erbjuder vi estetiska ämnen och hälsa/idrott. Vi kan också erbjuda andra ämnen beroende på vad deltagarna behöver och efterfrågar. Som deltagare har du möjlighet att påverka kursens innehåll och upplägg och du förväntas ta ett aktivt ansvar på lektionerna.

 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs
Allmän kurs vänder sig främst till dig som inte har slutbetyg från gymnasiet eller som vill fördjupa dina gymnasiala kunskaper. Här får du möjlighet till den behörighet som krävs för att läsa vidare på högskola eller universitet. Folkhögskolans pedagogik gör att våra kurser kan passa dig som vill ha ett alternativ till den vanliga gymnasieskolan. Du som har ett slutbetyg från gymnasiet kan få särskild behörighet i enskilda ämnen som krävs för just den högskole- eller universitetsutbildning som du vill söka till. Observera att du då får ett folkhögskoleintyg som motsvarar godkänd nivå. Allmän kurs passar också dig som känner att du inte har de faktiska kunskaperna från gymnasie- eller grundskola och är intresserad av de profiler vi erbjuder. Inriktningen mot drama är för dig som vill släppa fram din fantasi och kreativitet, ge din självkänsla ett uppsving och utveckla din personliga uttrycksförmåga. Och inte minst - ha roligt! Kursen passar både dig som är nybörjare såväl dig som arbetat med drama tidigare. Samtidigt utvecklar du din språkliga förmåga.

Länk till kursen på skolans webbplats
https://braheskolan.se/#/kurs/52