Allmän kurs Drama/Engelska, Visingsö - Brighton

Braheskolan - Visingsö folkhögskola


Ansök nu

Engelska på brittiskt manér, grammatik och ordkunskap varvat med konversation, teater och dramaövningar… vill du förbättra din engelska och utveckla din skådespelartalang är detta kursen för dig.

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Studietakt: 100%

Längd: 1 år

Ansök senast: 1 jun 2019

Lediga platser: Ja

Kostnader: Se hemsidan för mer information.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 26 aug 2019 - 5 jun 2020

Kontakt

Telefon: 0390-56610
E-post:
info@braheskolan.se

OBS!
Ansök senast 1 jun 2019

En kurs för dig som både vill få bra och användbara språkkunskaper och arbeta med drama på lektionstid – allt parat med internationell erfarenhet och grundläggande behörighet. Denna profil inriktar sig på drama, men innehåller även mycket engelska, särskilt då vårterminen förläggs till vår skola i Brighton. 
Allmän kurs vänder sig främst till dig som inte har slutbetyg från gymnasiet eller som vill fördjupa dina gymnasiala kunskaper. Här får du möjlighet till den behörighet som krävs för att läsa vidare på högskola eller universitet. Folkhögskolans pedagogik gör att våra kurser kan passa dig som vill ha ett alternativ till den vanliga gymnasieskolan.

Du som har ett slutbetyg från gymnasiet kan få särskild behörighet i enskilda ämnen som krävs för just den högskole- eller universitetsutbildning som du vill söka till. Observera att du då får ett folkhögskoleintyg som motsvarar godkänd nivå.

Allmän kurs passar också dig som känner att du inte har de faktiska kunskaperna från gymnasie- eller grundskola och är intresserad av de profiler vi erbjuder.

 

Mål

Kursen passar dig som vill förbättra dina kunskaper i drama och engelska. Du får möjlighet att öka ditt självförtroende, att våga prata och ta kontakt, lära dig om det engelska språkets uppbyggnad och om det brittiska samhället, dess kultur och historia.

Vi utfärdar behörighetsintyg till dig som har behov av det under förutsättning att du uppfyllt kraven.

Kursinnehåll

Under höstterminen ägnar alla på kursen ungefär hälften av lektionstiden till kursens profil (Drama och Engelska). Resterande studietid fördelas antingen på allmänna ämnen eller profiltillval som du väljer från Braheskolans kursutbud. Språkstudierna i engelska är viktiga både på Visingsö och i Brighton. Tyngdvikten på engelska är dock något större under vårterminen i Brighton. Vi erbjuder ett brett utbud av allmänna ämnen med fokus på humanioraämnen: 
samhällskunskap 1a1 och 1a2, historia 1a1 och 1a2, religion 1, svenska 1, 2, 3

Utöver detta erbjuder vi estetiska ämnen, filosofitillval och hälsa/idrott. Vi kan också erbjuda andra ämnen beroende på vad deltagarna behöver och efterfrågar. Som deltagare har du möjlighet att påverka kursens innehåll och upplägg och du förväntas ta ett aktivt ansvar på lektionerna.

I Brighton intensifieras språkträningen. Alla lektioner är på engelska och förutom den dominerande språkundervisningen och dramaprofilämnet lär du dig språket genom specialkurser, aktivitetsveckan och olika projekt. I engelska kan vi utfärda behörighet upp till steg 7. Dina lärare i Brighton har engelska som modersmål och är vana vid att undervisa skandinaviska elever. Rektor Anna Thatcher och ett par lärare i Brighton talar och förstår svenska.

 

 Läs mer om skolan i Brighton här: www.folkhogskola-england.se

 

 Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs
Allmän kurs engelska/drama passar dig som vill förbättra dina kunskaper i engelska och samtidigt utveckla din skådespelartalang. Du får möjlighet att öka ditt självförtroende, att våga prata och ta kontakt, du lär dig om det engelska samhället och kulturen varvat med dramaövningar. Vi utfärdar behörighetsintyg till dig som har behov av det under förutsättning att du uppfyllt kraven.

Länk till kursen på skolans webbplats
https://braheskolan.se/#/kurs/14