Allmän kurs Konst och Spanska, Visingsö/Barcelona

Braheskolan - Visingsö folkhögskola


Ansökan stängd
Kombinera spanska och konst!

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Studietakt: 100%

Längd: 1 år

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 26 aug 2019 - 5 jun 2020

Kontakt:

Telefon:
E-post:

Detta är en kurs för dig som både vill få bra och användbara språkkunskaper och arbeta med skapande konst på lektionstid och samtidigt få grundläggande behörighet
Denna profil inriktar sig på konst, men innehåller även mycket på spanska. Kursen inleds på natursköna Visingsö där du är under höstterminen, därefter bär det av till Barcelona, Spanien.

Allmän kurs

Allmän kurs vänder sig främst till dig som inte har slutbetyg från gymnasiet eller som vill fördjupa dina gymnasiala kunskaper. Här får du möjlighet till behörighet som krävs för att läsa vidare på högskola eller universitet. Folkhögskolans pedagogik gör att våra kurser kan passa dig som vill ha ett alternativ till den vanliga gymnasieskolan.

Du som har ett slutbetyg från gymnasiet kan få särskild behörighet i enskilda ämnen som krävs för just den högskole-eller universitetsutbildning som du vill söka till. Du får då ett folkhögskoleintyg som motsvarar godkänd nivå.

Under höstterminen ägnar alla på kursen ungefär hälften av lektionstiden till kursens profil (Konst och Spanska). Resterande studietid fördelas antingen på allmänna ämnen eller profiltillval som du väljer från Braheskolans kursutbud.  Vi erbjuder ett brett utbud av allmänna ämnen med fokus på humanioraämnen: samhällskunskap 1a1 och 1a2, historia 1a1 och 1a2, religion 1, svenska 1, 2, 3. 
Utöver detta erbjuder vi estetiska ämnen, filosofitillval och hälsa/idrott. Vi kan också erbjuda andra ämnen beroende på vad deltagarna behöver och efterfrågar. Som deltagare har du möjlighet att påverka kursens innehåll och upplägg och du förväntas ta ett aktivt ansvar på lektionerna.

Kursen varvar konst- och spanskastudier. Konstundervisningen är mer intensiv under tiden på Visingsö medan man under tiden i Barcelona fokuserar lite mer på språkdelen.

Konst 

Med hjälp av en etablerad konstnär får du på Visingsö möjlighet att utforska din egna kreativa förmåga. Skolan står för det material du behöver för att kunna arbeta med en rad olika tekniker. Skolans lokaler är även öppna under kvällar och helger vilket gör att du får gott om tid att arbeta med din konst.

I Barcelona möter du nya lärare och fortsätter tillsammans med gamla och nya kurskamrater att utveckla dina förmågor. Här väljer du ett antal delkurser inom konstområdet och möter föreläsare från olika verksamhetsområden där konstnärligt skapande har en central roll.

Dina konststudier ger dig i huvudsak möjlighet att skapa bilder i olika material och tekniker, utveckla din förmåga till bildkomposition, lära dig mer om de olika materialens egenskaper och exponera ditt egna konstnärliga arbete.

 

 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs
Kursen passar dig som är intresserad av konst, du kan t.ex. ha gått estetisk linje på gymnasiet eller dylikt. Kursen passar också dig som är nybörjare och har ett stort intresse. Du får möjlighet att utforska din kreativa förmåga. Många som går kursen är intresserade av att komma in på högre utbildningar inom konst i England och den här kursen kan vara ett steg i den riktningen.