Engelska för dig över 40 Brighton

Braheskolan - Visingsö folkhögskola


Ansök nu
En kurs för dig som är 40+ som vill förbättra din engelska. Kursen har en förberedande period på Visingsö (internat). Därefter fortsätter kursen i Brighton för den som vill (familjeinackordering).

Kurstyp: Sommar/helg/veckokurs

Studietakt: 100%

Längd: 2 veckor

Ansök senast: 18 sep 2019

Lediga platser: Ja

Kostnader: Utbildning på folkhögskola är kostnadsfri. Du betalar endast för kost & logi, utflykter inom kursen, studerandeförsäkring samt visst läromedel och material.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 18 nov 2019 - 29 nov 2019

Plats för kursen: 2 veckor i Brighton

Kontakt:

Telefon: 0390-56610
E-post:
info@braheskolan.se

OBS!
Ansök senast 18 sep 2019

Målgrupp/ Förkunskaper

Kursen passar dig som vill förbättra dina kunskaper i engelska. 
På 40+ kursen handlar mycket om att VÅGA prata engelska. Kanske var det ett tag sen du använde engelskan – här får du chansen att fräscha upp dina kunskaper!

Kursen passar både dig som inte har så mycket förkunskaper såväl dig som känner dig ganska säker på din engelska.

 

Mål

Kursen passar dig som vill förbättra din engelska. Du får möjlighet att öka ditt självförtroende, att våga prata och ta kontakt, du lär dig om det engelska samhället och kulturen. ’

Kursinnehåll

På Visingsö:
Alla lektioner är på engelska och förutom den dominerande språkundervisningen lär du dig språket genom ”kultur”kurser, utflykter och aktivitetet och diverse projekt.
Under första veckan får du göra ett diagnostest och därefter nivågrupperas gruppen. Skolan börjar kl 09.00 och avslutas runt kl 14.45.
Kursen bygger på intensiva språkstudier med tonvikt på muntlig kommunikation. Varje kursvecka omfattar ca 18 engelsklektioner och vi tränar konversation, ordförråd, uttal och grammatik. Du får tid över för att göra språkövningar på egen hand eller tillsammans med andra.

Visingsö har en lång och spännande historia; vi gör studiebesök till slottsruiner och kyrkor från medeltid och barock.
Polkagrisstaden Gränna ligger bara 25 minuters färjeresa bort och där kan vi shoppa i de små butikerna och besöka Polarmuseet med minnen från Andréeexpeditionen.

I Brighton:
Även i England dominerar givetvis språket. Förmiddagarna fylls av engelsklektioner och dessutom ingår samhälls- och kulturorientering liksom många studiebesök.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs
Kursen passar dig som vill förbättra dina kunskaper i engelska. Du får möjlighet att öka ditt självförtroende, att våga prata och ta kontakt, du lär dig om det engelska samhället och kulturen.

Länk till kursen på skolans webbplats
https://braheskolan.se/#/kurs/22