Vill du förbättra din engelska samtidigt som du läser in gymnasieämnen? Allmän kurs med engelsk profil är en ettårig folkhögskolekurs där du dels läser på Visingsö, men också i Brighton, England.

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Studietakt: 100%

Längd: 1 år

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Kostnader: Se hemsidan för mer information.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 7 jan 2020 - 11 dec 2020

Plats för kursen: Visingsö (Sverige) och Brighton (England)

Kontakt:

Telefon: 0390-56610
E-post:
info@braheskolan.se

på våren går du de första 10 veckorna på Visingsö, därefter läser du 11 veckor i Brighton, och efter sommaren kommer du tillbaka till Visingsö och läser klart kursen ännu en termin.

Allmän kurs – bra alternativ till gymnasiet och komvux

Är du inte klar med gymnasiet? Gillar du språk och att resa?
Vill du läsa in behörighet till högskolan med färre ämnen och mindre stress än i gymnasiet/komvux?
Vill du komplettera ditt betyg med fler ämnen?

Då ska du läsa Allmän kurs på Braheskolan!
Kursen passar också dig som har en gymnasieexamen och som är intresserad av att under ett år få ägna sig åt engelska.

Allmän kurs heter utbildningen på folkhögskola där du kan läsa in din gymnasiekompetens. Fördelarna med att läsa in behörighet till högskola på folkhögskola är många:

· Vi har en annorlunda pedagogik utan prov vilket motverkar stress.

· Vi är noga med att skapa god sammanhållning i klasserna så att alla stöttar varandra och alla får vänner.

· Vi vill att du ska trivas och ha kul medan du studerar hos oss.

· Du bor på skolan tillsammans med cirka 50 andra kursdeltagare.


Allmän kurs vänder sig främst till dig som inte har slutbetyg från gymnasiet eller som vill fördjupa dina gymnasiala kunskaper. Här får du möjlighet till behörighet som krävs för att läsa vidare på högskola eller universitet. Folkhögskolans pedagogik gör att våra kurser kan passa dig som vill ha ett alternativ till den vanliga gymnasieskolan.

Kursen passar också dig som har en gymnasieexamen men som är intresserad av att under ett år få ägna sig åt engelska. Du som har ett slutbetyg från gymnasiet kan få särskild behörighet i enskilda ämnen som krävs för just den högskole- eller universitetsutbildning som du vill söka till. Du får då ett folkhögskoleintyg som motsvarar godkänd nivå.


Studierna
Språk- och kulturstudierna i engelska är viktiga både på Visingsö och i Brighton. Under tiden på Visingsö ägnar du ungefär hälften av lektionstiden till profilspråket. Resterande studietid fördelar du på andra intressanta ämnen som du väljer från Braheskolans kursutbud.

Vi garanterar de kurser som krävs för behörighet dvs: 
samhällskunskap 1a1 och 1a2, historia 1a1 och 1a2, religion 1, svenska 1, 2, 3

Utöver detta erbjuder vi  estetiska kurser och hälsa/idrott. Vi kan också erbjuda andra ämnen beroende på vad deltagarna behöver och efterfrågar. Som deltagare har du möjlighet att påverka kursens innehåll och upplägg och du förväntas vara aktiv på lektionerna.

Engelska
Alla lektioner är på engelska, och förutom den dominerande språkundervisningen, lär du dig språket genom specialkurser. En aktivitetsvecka och diverse projekt. I engelska kan vi utfärda behörighet upp till steg 7.

I Brighton intensifieras språkstudierna. 
Specialkurser: terminen är indelad i block där du väljer specialkurser som intresserar dig. Välj mellan; konst, trädgårdsarbete, Exam preparation, drama, historia, screentryck, fotografi, miljöstudier, media, brittisk kultur och kreativ engelska m.m.

Aktivitetsveckan: har som syfte att du ska få möjlighet att studera olika aspekter av samhälls- och kulturliv i Storbritannien som du sedan redovisar i projektform. Tillsammans med klasskompisar och din lärare ordnar du studiebesök och aktiviteter i olika delar av landet eller så kan du till exempel ha praktikplats på ett företag i Brighton. Läs mer under fliken"Extra".

CSN
Kursen är berättigad till CSN för studier på heltid. Läs mer om studiemedel här.

liga kurser. 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs
Allmän kurs engelska passar dig som vill förbättra dina kunskaper i engelska. Du får möjlighet att öka ditt självförtroende, att våga prata och ta kontakt, du lär dig om det engelska samhället och kulturen. Vi utfärdar behörighetsintyg till dig som har behov av det under förutsättning att du uppfyllt kraven.

Länk till kursen på skolans webbplats
https://braheskolan.se/#/kurs/1