Utveckla din kreativa förmåga och ditt eget skrivande. Kursen fokuserar på poesi och prosa i kortare format: dikt, kortprosa och novell.

Kurstyp: Sommar/helg/veckokurs

Studietakt: 100%

Längd: 5,5 dagar

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Du ska ha deltagit i skrivarkurs och/eller annan erfarenhet av att samtala om text. Du förväntas ha kommit en bit i ditt skrivande. För att kunna tillgodogöra dig kursen på bästa sätt bör du ha med dig en egen bärbar dator och kunna e­posta dina texter.

Kostnader: Undervisning på folkhögskola är kostnadsfri, du betalar för kost, logi och visst kursmaterial. Se skolans hemsida för priser.

Studiestödsnivå (CSN):
Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 22 jun 2020 - 26 jun 2020

Kontakt:

Telefon: 0390-56610
E-post:
info@braheskolan.se

För dig som vill utveckla din kreativa förmåga och ditt eget skrivande.

Denna kurs vänder sig till dig som redan har gått en grundläggande skrivarkurs med skönlitterär inriktning, och som troligen har ett antal texter sparade på hårddisken. Kursen fokuserar på poesi och prosa i kortare format: dikt, kortprosa och novell. Varje kursdag innehåller lekfulla skrivövningar, litterär teori, läsning av lyrik och kortare prosatexter. Ni sitter i smågrupp med textsamtal, där ni ömsesidigt ger och tar respons på era texter. Framför allt får ni dagliga skrivuppgifter och gott om utrymme för eget skrivande. Du kan cykla eller vandra på vackra Visingsö, där du får tid för inspiration och reflektion.

Kursledare: Charlotte Pauli, pensionerad folkhögskolelärare och mångårig skrivpedagog.

Förkunskaper: Du ska ha deltagit i skrivarkurs och/eller annan erfarenhet av att samtala om text. Du förväntas ha kommit en bit i ditt skrivande. För att kunna tillgodogöra dig kursen på bästa sätt så bör du ha med dig en egen bärbar dator. Du ska kunna e­posta dina texter.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs
Kursen ger dig förhoppningsvis ny skrivglädje, nya vänner, nya uppslag och skrivprojekt att arbeta vidare med.

Länk till kursen på skolans webbplats
https://braheskolan.se/#/kurs/43