Contemporary dance and English, Visingsö/Brighton

Profilkurs Braheskolan - Visingsö folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Profilkurs

Älskar du att dansa och vill få en bredare kunskap om dansen som konstform samtidigt som du blir riktigt bra på engelska? Kombinera dans med engelska!

Kursen passar dig som har erfarenhet av modern dans och som vill vidare, kanske är ditt mål att efter avslutad kurs söka vidare till en högre dansutbildning i England eller USA.

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 10 jan 2022 - 10 jun 2023

Plats för kursen: Visingsö (Sverige) och Brighton (England)

Kostnader: Se webbsidan för mer information.

Kontakt: Uppgift saknas

Telefon: 0390-56610

E-post:
info@braheskolan.se

 Kursen startar på natursköna Visingsö och fortsätter därefter på vår skola i Brighton, England.

Fördelen med att starta på Visingsö är att du lär känna de andra deltagarna innan det bär av till England. Du får också möjlighet att uppleva hur det är att bo på internat på folkhögskola. 
Undervisningen i dans är mer intensiv under tiden på Visingsö medan du under tiden i Brighton fokuserar mer på språkdelen.

DANS

Undervisningen kommer huvudsakligen att fokusera på din konstnärliga utveckling och ditt eget skapande. Du uppmuntras att utmana dig själv och våga experimentera med olika uttrycksformer. 

Med hjälp av en etablerad danspedagog, Elise Nuding,  får du på Visingsö möjlighet att utforska din kreativa förmåga. På Visingsö sker undervisningen i dans på både svenska och engelska.
Skolans lokaler är även öppna under kvällar och helger vilket gör att du får gott om tid att repetera. 

Undervisningen i dans kommer att fokusera på modern och nutida dans (som också ibland kallas samtida dans). 
Under kursen ges du möjlighet att fokusera på både teknikträning där du utvecklar dina tekniska verktyg samt konstnärliga utveckling och ditt eget skapande. 
De huvudsakliga tekniska principer dansträningen bygger på är: hur olika intryck och känslor fördjupar din sinnes- och kroppsmedvetenhet samt fokus på att utforska hur tyngdkraften påverkar kroppen. I samband med dessa teknikklasser får du möta och testa olika improvisationspraktiker och koreografi under terminen genom både studiopraktik och teori. Under dessa delar av kursen övar du på att:

 • utveckla en kompositionsmedvetenhet
 • träna upp din säkerhet att framträda inför en grupp
 • utveckla din kreativa process vid konstnärligt skapande
 • arbeta självständigt såväl individuellt som i mindre grupper
 • fördjupa din teoretiska kunskap om historiska och samtida sammanhang av de danspraktiker vi arbetar med under terminen.

I Brighton möter du nya lärare. Här väljer du ett antal delkurser inom dansområdet och möter föreläsare från olika verksamhetsområden. All undervisning är på engelska.

ENGELSKA 
Inom ämnet engelska kommer det att ges lektioner på målspråket i exempelvis grammatik och allmän språklära, kulturhistoria, litteratur och geografi. All undervisning i engelska sker på målspråket. Du förväntas att aktivt delta i klassrumsarbetet och även kommunicera på målspråket. Under kursens gång kommer du bland annat att:
• lära dig grundläggande engelsk grammatik och terminologi
• utveckla ditt ordförråd
• lära dig om kultur i den engelskspråkiga världen
• läsa engelskspråkig litteratur
• studera Storbritanniens kultur och historia
• öva upp din förmåga att nyanserat diskutera och samtala kring olika ämnen
• öva upp din förmåga att hålla muntliga redogörelser i olika sammanhang
• träna dig att i läsa och förstå olika typer av text på engelska
• förstå språkets roll som kulturbärare
• läsa om och diskutera aktuella händelser i världenDetta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Kursen  passar dig som vill förbättra dina kunskaper i engelska samtidigt som du får möjlighet att utvecklas inom morden dans.
Du får möjlighet att öka ditt självförtroende, att våga prata och ta kontakt, du lär dig om det engelska samhället och kulturen varvat med teknikträning inom dans och eget skapande. 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://www.braheskolan.se/#/kurs/contemporary-dance-and-english--spring-course

Braheskolan - Visingsö folkhögskola

Sveriges mest internationella folkhögskola. Med kurser i Brighton, Aix-en-Provence, Barcelona, Visingsö och Düsseldorf är Braheskolan skolan för dig som vill ut i världen! Hos oss hittar du också kurser där du kombinerar dina språk- och utlandsstudier med ett annat intresse - exempelvis konst, teater eller sport och hälsa.

Läs mer om skolan

Postadress:
Braheskolan - Visingsö folkhögskola
Norrbovägen 90
563 94 Visingsö

Telefon: 0390-566 10
E-post: info@braheskolan.se
Webbadress: https://braheskolan.se/

Man blir inspirerad när man hänger med kreativa människor

Två år på landsbygden fyllda av film, teater och internatliv? För Oscar Wahlberg, 20 år, lät det som drömmen och han packade sina väskor och flyttade ut till Wik utanför Uppsala för att gå på folkhögskola. Nu är han inne på år två. – Förra året hade jag ingen tanke på att försöka satsa på film eller teater, men intresset har tagit över mer och mer. När man bor här kan man vara kreativ dygnet runt.

Läs hela artikeln