Allmän kurs Spanska, Visingsö-Barcelona

Ansök nu

Allmän kurs Spanska, Visingsö-Barcelona

Braheskolan - Visingsö folkhögskola

Ansök nu

Läs en ettårig allmän folkhögskolekurs där du blir riktigt bra på spanska.

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Studietakt: 100%

Längd: 1 år

Ansök senast: löpande

Lediga platser: Ja

Kostnader: Se webbsidan för mer information.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 30 aug 2021 - 10 jun 2022

Plats för kursen: Visingsö (Sverige) och Barcelona (Spanien)

Kontakt:

Telefon: 0390-56610
E-post:
info@braheskolan.se


Allmän kurs vänder sig främst till dig som inte har slutbetyg från gymnasiet eller som vill fördjupa dina gymnasiala kunskaper. Här får du möjlighet till behörighet som krävs för att läsa vidare på högskola eller universitet. Folkhögskolans pedagogik gör att våra kurser kan passa dig som vill ha ett alternativ till den vanliga gymnasieskolan.

Kursen passar också dig som har en gymnasieexamen och som är intresserad av att under ett år få ägna sig åt spanska. Du som har ett slutbetyg från gymnasiet kan få särskild behörighet i enskilda ämnen som krävs för just den högskole-eller universitetsutbildning som du vill söka till. Du får då ett folkhögskoleintyg som motsvarar godkänd nivå.

Studierna 
Under höstterminen ägnar alla på kursen ungefär hälften av lektionstiden till kursens profil (spanska). Resterande studietid fördelas antingen på allmänna ämnen eller profiltillval som du väljer från Braheskolans kursutbud.  

Vi erbjuder ett brett utbud av allmänna ämnen med fokus på humanioraämnen: samhällskunskap 1a1 och 1a2, historia 1a1 och 1a2, religion 1, svenska 1, 2, 3 och engelska upp till steg 7.
Utöver detta erbjuder vi estetiska ämnen och hälsa/idrott. Vi kan också erbjuda andra ämnen beroende på vad deltagarna behöver och efterfrågar. Som deltagare har du möjlighet att påverka kursens innehåll och upplägg och du förväntas ta ett aktivt ansvar på lektionerna.

Spanska
Språkinlärning handlar inte bara om grammatik och perfekt uttal, att lära sig om kultur och samhälle är därför viktiga inslag i kursen. Vår pedagogik innefattar metoder som PBL (problembaserat lärande), dramaövningar med mera.
Betoningen ligger på muntlig färdighet och träning i att klara vardagssituationer. Studierna är intensiva och baseras på kursböcker och varierande material. 

Klassrumslektioner varvas med specialkurser, projekt och aktivitetsvecka samt frivilliga kurser. Historia, samhällskunskap och religion kommer att knytas till den verklighet som kursen ges i och att dessa ämnen kommer att ges helt eller delvis på spanska.

Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. 

Dina lärare i spanska har spanska som modersmål och är vana vid att undervisa svenska kursdeltagare.Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Allmän kurs spanska ger dig bra och användbara språkkunskaper samt internationell erfarenhet, nya vänner och nya kontakter. Oavsett om du är nybörjare i spanska eller redan kan en hel del spanska så kommer du att ha fördjupat dina kunskaper i spanska efter det här året.Vistelsen ger både fördjupade språkkunskaper och internationell livserfarenhet. Vi utfärdar behörighetsintyg till dig som har behov av det under förutsättning att du uppfyllt kraven.

Länk till kursen på skolans webbplats
https://braheskolan.se/#/kurs/15