Innebandy i Tyskland, nybörjare

Ansök nu

Innebandy i Tyskland, nybörjare

Braheskolan - Visingsö folkhögskola

Ansök nu

Vill du spela innebandy i sportlandet Tyskland? På folkhögskolekursen tränar du med ett tyskt lag, samtidigt som du får kostnadsfri språkundervisning i tyska.

Kurstyp: Profilkurs

Studietakt: 100%

Längd: 1 år

Ansök senast: löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Du ska ha ett intresse för innebandy och viss erfarenhet av att spela. Du behöver inte ha några förkunskaper i tyska, men stor lust att lära dig. Även du som har förkunskaper och vill repetera dessa från grunden välkomnas. För att kunna söka kursen måste

Kostnader: Läs mer på kursens webbplats.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 23 aug 2021 - 18 mar 2022

Plats för kursen: Köln

Kontakt:

Telefon:
E-post:


Fler kurser inom: Idrott , Övriga idrottskurser , Språk , Tyska

Är du ute efter en ny sportslig utmaning? Vill du testa hur det är att bo utomlands och lära dig ett nytt språk? På folkhögskolekursen “Innebandy i Tyskland” slår du flera bollar i ett slag. Sportklubben ASV Köln Floorball välkomnar dig, kille som tjej, att joina laget. Klubbens A-lag spelar i division 3 med goda möjligheter att avancera. Du tränar på kvällstid två gånger i veckan och deltar i matchdagar med härlig stämning under säsongen.

SPRÅKUNDERVISNING

Som ett komplement till innebandyn får du språkundervisning i tyska på dagtid. Undervisningens fokus ligger på kommunikation och du läser tillsammans med andra svenskar 4 timmar per dag. Våra erfarna lärare har tyska som modersmål, men inga förkunskaper i tyska krävs. Dina nya kunskaper kan du testa på träningen och med dina tyska kompisar i laget. Du får även delta i aktiviteter och spännande studieresor.

MÅL OCH UPPLÄGG

På språkkursen i Köln undervisas på nybörjarnivå A1 och A2/1 under höstterminen. Du lär dig att föra samtal om ämnen som intresserar dig, att interagera i vardagliga situationer, samt läsa och skriva enklare texter. På folkhögskolekursen står gruppen i fokus, dvs att dela med sig och lära av varandra. Du har möjlighet att påverka kursens innehåll och tempo.

Under vårterminen deltar du i påbyggande undervisning på skolan i Düsseldorf. Düsseldorf ligger 30 minuter från Köln och det går flera tåg varje timme. Skolan ligger mitt i city, på promenadavstånd från centralstationen. Du som vill stanna längre än till mars 2022 kan förlänga din vistelse med språkpraktik på en tysk arbetsplats.

Länk till kursen på skolans webbplats
https://www.braheskolan.se/#/kurs/95