Innebandy i Tyskland, fortsättare

Ansök nu

Innebandy i Tyskland, fortsättare

Braheskolan - Visingsö folkhögskola

Ansök nu

Är du ute efter en ny sportslig utmaning? Vill du testa hur det är att bo utomlands och utveckla din tyska? På folkhögskolekursen “Innebandy i Tyskland Fortsättning” slår du flera bollar i ett slag. Innebandyklubben DJK Holzbüttgen välkomnar dig att träna med ett lag som passar just din nivå; från amatör till seriöst seriespel. Det finns både herr- och damlag. Du tränar på kvällstid två gånger i veckan (eller mer) och deltar i matchdagar med härlig stämning under säsongen. Klubben tränar i förorten Kaarst som lätt nås med pendeltåg från Düsseldorf.

Kurstyp: Profilkurs

Studietakt: 100%

Längd: 1 år

Ansök senast: löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Du ska ha ett intresse för innebandy och erfarenhet av att spela. Du ska ha läst minst Tyska 2 eller motsvarande tidigare. Även du som har högre förkunskaper och vill repetera dessa välkomnas.

Kostnader: Läs mer på kursens webbplats.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 23 aug 2021 - 18 mar 2022

Plats för kursen: Düsseldorf

Kontakt:

Telefon:
E-post:


Fler kurser inom: Idrott , Övriga idrottskurser , Språk , Tyska

Är du ute efter en ny sportslig utmaning? Vill du testa hur det är att bo utomlands och utveckla din tyska? På folkhögskolekursen “Innebandy i Tyskland Fortsättning” slår du flera bollar i ett slag. Innebandyklubben DJK Holzbüttgen välkomnar dig att träna med ett lag som passar just din nivå; från amatör till seriöst seriespel. Det finns både herr- och damlag. Du tränar på kvällstid två gånger i veckan (eller mer) och deltar i matchdagar med härlig stämning under säsongen. Klubben tränar i förorten Kaarst som lätt nås med pendeltåg från Düsseldorf.

SPRÅKUNDERVISNING
Som ett komplement till innebandyn får du språkundervisning i tyska på dagtid. Du läser tillsammans med Braheskolans fortsättningskurs och ska därför ha läst minst Tyska 2 eller motsvarande. Undervisningen ges 4 timmar per dag och fokus ligger på kommunikation. Våra erfarna lärare har tyska som modersmål. Dina nya kunskaper i tyska kan du testa på träningen och med dina tyska kompisar i laget. Du får även delta i aktiviteter och spännande studieresor.

MÅL OCH UPPLÄGG

På språkkursen i Düsseldorf undervisas på nivå A2/2 och B1 under höstterminen. Du lär dig att beskriva erfarenheter och uttrycka dina åsikter på tyska, kan förstå det mesta i tydligt standardtal, läsa texter och skriva personliga brev. På folkhögskolekursen står gruppen i fokus, dvs att dela med sig och lära av varandra. Du har möjlighet att påverka kursens innehåll och tempo.

Under vårterminen deltar du i påbyggande undervisning, samtidigt som du tränar med laget. Du som vill stanna längre än till mars 2022 kan förlänga din vistelse med språkpraktik på en tysk arbetsplats.