Allmän kurs Teater och Engelska Visingsö - Brighton

Ansök nu

Allmän kurs Teater och Engelska Visingsö - Brighton

Braheskolan - Visingsö folkhögskola

Ansök nu
Är du nyfiken på teater och vill testa om skådespeleri är något för dig och samtidigt bli riktigt bra på engelska? Kombinera drama med språkstudier!

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Studietakt: 100%

Längd: 1 år

Ansök senast: 1 juni

Lediga platser: Ja

Kostnader: Se webbsidan för mer information.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 30 aug 2022 - 10 jun 2023

Plats för kursen: Visingsö (Sverige) och Brighton (England)

Kontakt:

Telefon: 0390-56610
E-post:
info@braheskolan.se


OBS!
Ansök senast
1 juni

Allmän kurs vänder sig främst till dig som inte har slutbetyg från gymnasiet eller som vill fördjupa dina gymnasiala kunskaper. Här får du möjlighet till behörighet som krävs för att läsa vidare på högskola eller universitet. Folkhögskolans pedagogik gör att våra kurser kan passa dig som vill ha ett alternativ till den vanliga gymnasieskolan.

Kursen passar också dig som har en gymnasieexamen och som är intresserad av att under ett år få ägna sig åt engelska och drama.
Du som har ett slutbetyg från gymnasiet kan få särskild behörighet i enskilda ämnen som krävs för just den högskole-eller universitetsutbildning som du vill söka till. Du får då ett folkhögskoleintyg som motsvarar godkänd nivå.

 

Drama
Undervisningen i drama kommer huvudsakligen att fokusera på din konstnärliga utveckling och ditt eget skapande. Du uppmuntras att utmana dig själv och våga experimentera med olika uttrycksformer. Du får bland annat lära dig grundläggande metoder för scenisk framställning inom teatern. Du förväntas bidra till undervisningen genom att aktivt delta vid lektionerna och göra de förberedelser som krävs inför varje lektionstillfälle. I undervisningen varvas eget arbete med genomgångar och föreläsningar av lärare och gästföreläsare.
Då vår teaterpedagog på Braheskolan även har utbildning i regi, och mångårig erfarenhet, finns även möjligheten att arbeta produktionsinriktat i form av teaterföreställning.


Engelska
I England läser du på Loxdale, läs gärna mer här: https://www.folkhogskola-engla...
I Brighton intensifieras språkträningen. Alla lektioner är på engelska och förutom den dominerande språkundervisningen och dramaprofilämnet lär du dig språket genom specialkurser, aktivitetsveckan och olika projekt. I engelska kan vi utfärda behörighet upp till steg 7. Dina lärare i Brighton har engelska som modersmål och är vana vid att undervisa skandinaviska elever. Rektor Anna Thatcher och ett par lärare i Brighton talar och förstår svenska.

 Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs
Allmän kurs engelska/drama passar dig som vill förbättra dina kunskaper i engelska och samtidigt utveckla din skådespelartalang. Du får möjlighet att öka ditt självförtroende, att våga prata och ta kontakt, du lär dig om det engelska samhället och kulturen varvat med dramaövningar. Vi utfärdar behörighetsintyg till dig som har behov av det under förutsättning att du uppfyllt kraven.

Länk till kursen på skolans webbplats
https://braheskolan.se/#/kurs/14