Improvisation och fysisk teater

Sommar/helg/veckokurs Braheskolan - Visingsö folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  4 dagar
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

Vill du träna på spontanitet och våga ta plats? Då är denna kurs med fokus på improvisation och fysisk gestaltning något för dig! 

 

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Inga förkunskaper krävs.

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 29 sep 2022 - 2 okt 2022

Kostnader: Undervisning på folkhögskola är kostnadsfri, du betalar för kost, logi och visst kursmaterial. Se skolans hemsida för priser.

Kontakt: Braheskolan

Telefon: 0390-56610

E-post:
info@braheskolan.se

Ett tillåtande och tryggt gruppklimat är en viktig plattform för skapande tillsammans, därför inleds kursen med övningar som ämnar leda till detta. För att få tillgång till vår inneboende spontanitet och kunna bryta vanemönster provar vi oss fram genom olika lekfulla övningar. En annan del av vårt arbete tillsammans är att träna på scenisk närvaro och ett aktivt lyssnande, både inåt och utåt, eftersom detta är centrala komponenter i ett kreativt samspel på scenen och med publiken. 

Olika uttryck på scenen utforskas genom till exempel röst och rörelse. Vi jobbar med naturen, musik, rekvisita och text som inspiration. Genom improvisation och fysisk gestaltning hittar vi olika karaktärer, drivkrafter och samspel, som blir till scener. 

Moment som ingår

 • Uppvärmning av kropp och röst

 • Yogaövningar och avslappning

 • Samarbetsövningar

 • Rörelse och kroppsmedvetenhet

 • Övningar i scennärvaro

 • Spontanitet- och improvisationsövningar

 • Skapa en karaktär utifrån fysisk gestaltning 

 • Skapa scener

 

-Inga förkunskaper krävs. 

Arbetsformer:

Vi jobbar i helgrupp, två och två och enskilda uppgifter i grupper på 3-5 personer. Vi varvar detta arbetssätt med målet att var och en ska få möjlighet att jobba med alla i gruppen. 

Att ta med

Ta med kläder som du känner dig bekväm i och som du med lätthet kan röra dig i. Vi jobbar barfota eller med träningsskor. En vattenflaska kan också vara bra. 

Kursledare: 

Kursen leds av Kajsa Jonasson och Marie-Louise Höög. Båda arbetar som skådespelare och pedagoger. De har många års erfarenhet av att leda grupper i drama och teater. Kajsa och Marie-Louise är även verksamma i den fria teatergruppen Laikos och spelar föreställningar med inriktning på barnteater. De är utbildade via Dell'Arte International - School of Physical Theatre (dellarte.com), som är en skådespelarutbildning med inriktning på fysisk teater, dell'arte och clown.  För mer information om dem se: www.teatrika.se

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://www.braheskolan.se/#/kurs/improvisation-och-fysisk-teater

Braheskolan - Visingsö folkhögskola

Sveriges mest internationella folkhögskola. 
Med kurser i Brighton, Aix-en-Provence, Barcelona, Visingsö och Düsseldorf är Braheskolan skolan för dig som vill ut i världen!

Hos oss hittar du också kurser där du kombinerar dina språk- och utlandsstudier med ett annat intresse - exempelvis konst, teater eller innebandy.

Läs mer om skolan

Postadress:
Braheskolan - Visingsö folkhögskola
Norrbovägen 90
563 94 Visingsö

Telefon: 0390-566 10
E-post: info@braheskolan.se
Webbadress: https://braheskolan.se/

Alla borde gå på folkhögskola

Eftersom jag inte alls kommer ifrån den här världen var det jättebra hantverksmässigt att jag hade gått en teaterfolkhögskola innan jag gick på teaterhögskolan, säger skådespelerskan Amanda Jansson. Foto: Oskar Laring & Matilda Källström

Läs hela artikeln