• Studietakt:
  100%
 • Längd:
  4 dagar
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

Kursen The Creative Doer är en praktisk och unik djupdykning in i vad som krävs för att förverkliga våra kreativa drömmar.

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Inga förkunskaper krävs.

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 29 sep 2022 - 2 okt 2022

Kostnader: Undervisning på folkhögskola är kostnadsfri, du betalar för kost, logi och visst kursmaterial. Se skolans hemsida för priser.

Kontakt: Braheskolan

Telefon: 0390-56610

E-post:
info@braheskolan.se

Vi tar en noggrann titt på ditt liv och din dröm för att ta reda på vad som är ditt nästa steg. Men vi tittar också bortom det konkreta görande för att få klarhet i vad det är som håller dig tillbaka. Har du inte tid? Vet du inte hur? Är du upptagen med att leva upp till andras förväntningar? Är du utmattad? Rädd för att misslyckas? Bara så hopplöst stressad och vilse?

Under denna helg koncentrerar vi oss på att hitta nya, smidigare och mer hållbara vägar framåt. Vi ser till att du har stöd på vägen och de resurser och verktyg du behöver för att komma vidare.

Om du har en längtan efter att komma vidare med ditt skapande – eller att överhuvudtaget komma igång! – då är The Creative Doer för dig.

Den här kursen visar dig steg för steg hur du går till väga för att skapa hållbara planer, hantera rädslan som dyker upp längs vägen och lära känna och stärka dig själv som skapande människa. Kunskapen och verktygen jag lär ut i den här kursen har förändrat både mitt och hundratals av mina kursdeltagares liv. Jag hoppas att de kan förändra ditt också.

Du kommer lära dig att:

 • Få klarhet i vad din dröm handlar om och planera en görbar, hållbar väg dit.
 • Skapa den tid och det utrymme du behöver för att förverkliga din dröm.
 • Utforska vad som händer när du kliver in i ett medskapande med din dröm istället för att pressa och stressa och tvinga saker att hända.
 • Se på den kreativa processen ur ett hållbarhetsperspektiv, så att vi kan bryta stress- och utmattningscykeln och börja skapa från ett överflöd istället.
 • Kritiskt granska de patriarkala budskap vi vuxit upp med och som fortfarande begränsar oss.
 • Hantera rädsla på ett nytt sätt.
 • Hitta stödjande strukturer och vanor som hjälper oss att skapa flöde och framåtrörelse.
 • Börja dela och visa ditt arbete på ett enklare och ärligare sätt.


Våra dagar tillsammans kommer att bestå av både gemensamt arbete i gruppen och tid för enskilt utforskande. Tänk på denna kurs som ett efterlängtat tillfälle att kliva ur din vardag och satsa kraft och energi på din dröm.

Vem är kursen för?

Alla med en längtan efter ett mer kreativt liv. Du behöver inte vara en konstnär eller ha nått någon särskild nivå med ditt kreativa arbete för att delta. När jag pratar om skapande så menar jag i en väldig bred mening. Du behöver inte ha traditionellt konstnärliga ambitioner, ditt skapande kan handla om att skapa ett företag likaväl som att skriva en bok eller bara skapa ett mer kreativt liv.

Vare sig du redan är mitt i ett kreativt projekt eller om du försöker klura ut vad du ens vill göra så kommer du hitta användbara verktyg, gott om stöd och utrymme för fördjupning här.

 

---

 

Anna Lovind är en författare och kursledare som brinner för att fördjupa kunskapen om den kreativa processen och hjälpa människor att hitta sitt uttryck och sitt hjärtas arbete.
Anna lämnade en karriär som redaktör på ett stort förlag, flyttade till de djupa skogarna i Dalarna och började bygga ett företag som hjälper kvinnor att leva ett meningsfullt och hållbart kreativt liv.

Sen dess har hon publicerat sin bok, The Creative Doer – A Brave Woman’s Guide from Dreaming to Doing, hon har coachat bästsäljande författare, stöttat kreativa företagare på deras resa och genom sina kurser och workshops hjälpt skapande människor från hela världen att göra sina kreativa drömmar verkliga.

Anna Lovind
Anna Lovind

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://www.braheskolan.se/#/kurs/the-creative-doer-course

Braheskolan - Visingsö folkhögskola

Sveriges mest internationella folkhögskola. 
Med kurser i Brighton, Aix-en-Provence, Barcelona, Visingsö och Düsseldorf är Braheskolan skolan för dig som vill ut i världen!

Hos oss hittar du också kurser där du kombinerar dina språk- och utlandsstudier med ett annat intresse - exempelvis konst, teater eller innebandy.

Läs mer om skolan

Postadress:
Braheskolan - Visingsö folkhögskola
Norrbovägen 90
563 94 Visingsö

Telefon: 0390-566 10
E-post: info@braheskolan.se
Webbadress: https://braheskolan.se/