Innebandy i Tyskland, fortsättare

Profilkurs Braheskolan - Visingsö folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs

Är du ute efter en ny sportslig utmaning? Vill du testa hur det är att bo utomlands och utveckla din tyska? På folkhögskolekursen “Innebandy i Tyskland Fortsättning” slår du flera bollar i ett slag. 

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Du ska ha ett intresse för innebandy och erfarenhet av att spela. Du ska ha läst minst Tyska 2 eller motsvarande tidigare. Även du som har högre förkunskaper och vill repetera dessa välkomnas.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 22 aug 2022 - 17 mar 2023

Plats för kursen: Düsseldorf

Kostnader: Läs mer på kursens webbplats.

Kontakt: Braheskolan

Telefon: 0390-56610

E-post:
info@braheskolan.se

Innebandyklubben DJK Holzbüttgen välkomnar dig att träna med ett lag som passar just din nivå; från amatör till seriöst seriespel. Det finns både herr- och damlag. Du tränar på kvällstid två gånger i veckan (eller mer) och deltar i matchdagar med härlig stämning under säsongen. Klubben tränar i förorten Kaarst som lätt nås med pendeltåg från Düsseldorf.

SPRÅKUNDERVISNING
Som ett komplement till innebandyn får du språkundervisning i tyska på dagtid. Du läser tillsammans med Braheskolans fortsättningskurs och ska därför ha läst minst Tyska 2 eller motsvarande. Undervisningen ges 4 timmar per dag och fokus ligger på kommunikation. Våra erfarna lärare har tyska som modersmål. Dina nya kunskaper i tyska kan du testa på träningen och med dina tyska kompisar i laget. Du får även delta i aktiviteter och spännande studieresor.

MÅL OCH UPPLÄGG

På språkkursen i Düsseldorf undervisas på nivå A2/2 och B1 under höstterminen. Du lär dig att beskriva erfarenheter och uttrycka dina åsikter på tyska, kan förstå det mesta i tydligt standardtal, läsa texter och skriva personliga brev. På folkhögskolekursen står gruppen i fokus, dvs att dela med sig och lära av varandra. Du har möjlighet att påverka kursens innehåll och tempo.

Under vårterminen deltar du i påbyggande undervisning, samtidigt som du tränar med laget. Du som vill stanna längre än till mars 2022 kan förlänga din vistelse med språkpraktik på en tysk arbetsplats. 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://braheskolan.se/#/kurs/innebandy-i-tyskland-fortsattning

Braheskolan - Visingsö folkhögskola

Sveriges mest internationella folkhögskola. 
Med kurser i Brighton, Aix-en-Provence, Barcelona, Visingsö och Düsseldorf är Braheskolan skolan för dig som vill ut i världen!

Hos oss hittar du också kurser där du kombinerar dina språk- och utlandsstudier med ett annat intresse - exempelvis konst, teater eller innebandy.

Läs mer om skolan

Postadress:
Braheskolan - Visingsö folkhögskola
Norrbovägen 90
563 94 Visingsö

Telefon: 0390-566 10
E-post: info@braheskolan.se
Webbadress: https://braheskolan.se/

En bra ledare lyssnar på alla

Simmaren Gustav Ljungberg har tagit hem medaljer i Special Olympics. Nu har han flyttat 90 mil för att gå på folkis och bli ledare inom idrott för barn och unga med funktionsnedsättningar.

Läs hela artikeln