Dans, koreografi, och rörelsepraxis

Ansökan stängd

Undervisningen kommer huvudsakligen att fokusera på din konstnärliga utveckling inom dans och rörelse och ditt eget skapande. Du uppmuntras att utmana dig själv och våga experimentera med olika uttrycksformer.

Kurstyp: Profilkurs

Studietakt: 100%

Längd: 1 år

Ansök senast: 3 dec

Lediga platser: Nej

Kostnader: Se webbsidan för mer information.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 10 jan 2022 - 23 apr 2022

Kontakt:

Telefon: 0390-56610
E-post:
info@braheskolan.se


Fler kurser inom: Dans , Modern dans , Improvisation

Undervisningen kommer huvudsakligen att fokusera på din konstnärliga utveckling inom dans och rörelse och ditt eget skapande.
Du uppmuntras att utmana dig själv och våga experimentera med olika uttrycksformer.

Du läser dans och rörelse under fem hela dagar, på förmiddagen kör vi teknikklass och på eftermiddagarna är det fokus på olika metoder/processer med improvisation och koreografi, som ska sker i olika konstellationer av självständig- och grupparbete.

 

Med hjälp av en etablerad danspedagog, Elise Nuding, får du möjlighet att utforska din tekniska och kreativa förmåga. Undervisningen i dans hålls på både svenska och engelska. Skolans lokaler är även öppna under kvällar och helger vilket gör att du får gott om tid att repetera.

 

Undervisningen i dans kommer att fokusera på specifika praktiker som tillhör den så kallade modern och nutida/samtida dans, en scenisk dans genre som utvecklades främst i USA och Europa under loppet av 1900-talet och som fortsätter utvecklar idag.
Genren täcker en mängd olika fokus, metoder och tekniker och i denna kurs de tekniska principerna dansträningen bygger på är:
fokus på sensation att fördjupa sinnes- och kroppsmedvetenhet samt fokus på att utforska hur tyngdkraften påverkar kroppen och upplevs i rörelse.
I samband med dessa teknikklasser får du möta och testa olika improvisationspraktiker och koreografiska verktyg/metoder under terminen genom både studiopraktik och teori.
Du får också möjlighet att komplettera din dansträning med andra relaterade rörelsepraxis och träffa gästlärare under terminen.

 

Under kursen kommer du:

•                         fördjupa din kroppsmedvetenhet och tekniska förmåga

•                         utveckla en kompositionsmedvetenhet

•                         träna upp din säkerhet att framträda inför en grupp

•                         utveckla din kreativa process vid konstnärligt skapande

•                         arbeta självständigt såväl individuellt som i mindre grupper

•                         fördjupa din teoretiska kunskap om historiska och samtida sammanhang av de danspraktiker du arbetar med under terminen.