Allmän kurs Spanska, vårstart

Ansök nu
Detta är en kurs för dig som både vill få bra och användbara språkkunskaper i spanska. Under kursen läser du både på Visingsö och i Barcelona, Spanien.

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Studietakt: 100%

Längd: 1 år

Ansök senast: löpande

Lediga platser: Ja

Kostnader: Se hemsidan för mer information.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 10 jan 2022 - 16 dec 2022

Plats för kursen: Visingsö (Sverige) och Barcelona (Spanien)

Kontakt:

Telefon: 0390-56610
E-post:
info@braheskolan.se


Detta är en kurs för dig som både vill få bra och användbara språkkunskaper i spanska.
Kursen inleds på  Visingsö där du halva vårterminen, därefter bär det av till Barcelona. Under hösten återvänder du till Visingsö.

Allmän kurs – bra alternativ till gymnasiet och komvux

Är du inte klar med gymnasiet? Gillar du språk och att resa?
Vill du läsa in behörighet till högskolan med färre ämnen och mindre stress än i gymnasiet/komvux?
Vill du komplettera ditt betyg med fler ämnen?

Då ska du läsa Allmän kurs på Braheskolan!
Kursen passar också dig som har en gymnasieexamen och som är intresserad av att under ett år få ägna sig åt spanska.

Allmän kurs heter utbildningen på folkhögskola där du kan läsa in din gymnasiekompetens. Fördelarna med att läsa in behörighet till högskola på folkhögskola är många:

· Vi har en annorlunda pedagogik utan prov vilket motverkar stress.

· Vi är noga med att skapa god sammanhållning i klasserna så att alla stöttar varandra och alla får vänner.

· Vi vill att du ska trivas och ha kul medan du studerar hos oss.

· Du bor på skolan tillsammans med cirka 50 andra kursdeltagare.


Allmän kurs vänder sig främst till dig som inte har slutbetyg från gymnasiet eller som vill fördjupa dina gymnasiala kunskaper. Här får du möjlighet till behörighet som krävs för att läsa vidare på högskola eller universitet. Folkhögskolans pedagogik gör att våra kurser kan passa dig som vill ha ett alternativ till den vanliga gymnasieskolan.

Kursen passar också dig som har en gymnasieexamen och som är intresserad av att under ett år få ägna sig åt spanska. Du som har ett slutbetyg från gymnasiet kan få särskild behörighet i enskilda ämnen som krävs för just den högskole-eller universitetsutbildning som du vill söka till. Du får då ett folkhögskoleintyg som motsvarar godkänd nivå.

Studierna 
Under höstterminen ägnar alla på kursen ungefär hälften av lektionstiden till kursens profil (spanska). Resterande studietid fördelas antingen på allmänna ämnen eller profiltillval som du väljer från Braheskolans kursutbud.  

Vi erbjuder ett brett utbud av allmänna ämnen med fokus på humanioraämnen: samhällskunskap 1a1 och 1a2, historia 1a1 och 1a2, religion 1, svenska 1, 2, 3 och engelska upp till steg 7.
Utöver detta erbjuder vi estetiska ämnen och hälsa/idrott. Vi kan också erbjuda andra ämnen beroende på vad deltagarna behöver och efterfrågar. Som deltagare har du möjlighet att påverka kursens innehåll och upplägg och du förväntas ta ett aktivt ansvar på lektionerna.

Spanska
Språkinlärning handlar inte bara om grammatik och perfekt uttal, att lära sig om kultur och samhälle är därför viktiga inslag i kursen. Vår pedagogik innefattar metoder som PBL (problembaserat lärande), dramaövningar med mera.
Betoningen ligger på muntlig färdighet och träning i att klara vardagssituationer. Studierna är intensiva och baseras på kursböcker och varierande material. 

Klassrumslektioner varvas med specialkurser, projekt och aktivitetsvecka samt frivilliga kurser. Historia, samhällskunskap och religion kommer att knytas till den verklighet som kursen ges i och att dessa ämnen kommer att ges helt eller delvis på spanska.

Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. 

Dina lärare i spanska har spanska som modersmål och är vana vid att undervisa svenska kursdeltagare.

CSN
Kursen är berättigad till CSN för studier på heltid. Läs mer om studiemedel här.


Kursstart två gånger om året
Kursen startar två gånger om året, startar du på hösten så läser du hösterminen på Visingsö och åker till Barcelona under vårterminen.

Startar du på våren går du de första 10 veckorna på Visingsö, därefter läser du 11 veckor i Barcelona, och efter sommaren kommer du tillbaka till Visingsö och läser klart kursen ytterligare en termin.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs
Allmän kurs spanska ger dig bra och användbara språkkunskaper samt internationell erfarenhet, nya vänner och nya kontakter. Oavsett om du är nybörjare i spanska eller redan kan en hel del spanska så kommer du att ha fördjupat dina kunskaper i spanska efter det här året.Vistelsen ger både fördjupade språkkunskaper och internationell livserfarenhet. Vi utfärdar behörighetsintyg till dig som har behov av det under förutsättning att du uppfyllt kraven.

Länk till kursen på skolans webbplats
https://braheskolan.se/#/kurs/15