Dikt & kortprosa

Sommar/helg/veckokurs Braheskolan - Visingsö folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  5 dagar
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

Utveckla din kreativa förmåga och ditt eget skrivande. Kursen fokuserar på poesi och prosa i kortare format: dikt, kortprosa och novell. 

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Du ska ha deltagit i skrivarkurs och/eller annan erfarenhet av att samtala om text. Du förväntas ha kommit en bit i ditt skrivande. För att kunna tillgodogöra dig kursen på bästa sätt bör du ha med dig en egen bärbar dator och kunna e­posta dina texter.

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 11 jun 2022 - 15 jun 2022

Kostnader: Undervisning på folkhögskola är kostnadsfri, du betalar för kost, logi och visst kursmaterial. Se skolans hemsida för priser.

Kontakt: Uppgift saknas

Telefon: 0390-56610

E-post:
info@braheskolan.se

För dig som vill utveckla din kreativa förmåga och ditt eget skrivande.

Denna kurs vänder sig till dig som redan har gått en grundläggande skrivarkurs med skönlitterär inriktning, och som troligen har ett antal texter sparade på hårddisken. Kursen fokuserar på poesi och prosa i kortare format: dikt, kortprosa och novell. Varje kursdag innehåller lekfulla skrivövningar, litterär teori, läsning av lyrik och kortare prosatexter. Ni sitter i smågrupper med textsamtal, där ni ömsesidigt ger och tar respons på era texter. Framför allt får ni dagliga skrivuppgifter och gott om utrymme för eget skrivande. Du kan cykla eller vandra på vackra Visingsö, där du får tid för inspiration och reflektion.

Kursledare: Charlotte Pauli, pensionerad folkhögskolelärare och mångårig skrivpedagog och Gunnel Ottenby, litteraturvetare och skådespelare, specialiserad på dramatik, barn- och ungdomslitteratur samt estradpoesi.

Förkunskaper: Du ska ha deltagit i skrivarkurs och/eller annan erfarenhet av att samtala om text. Du förväntas ha kommit en bit i ditt skrivande. För att kunna tillgodogöra dig kursen på bästa sätt så bör du ha med dig en egen bärbar dator. Du ska kunna e­posta dina texter.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs
Kursen ger dig förhoppningsvis ny skrivglädje, nya vänner, nya uppslag och skrivprojekt att arbeta vidare med.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://braheskolan.se/#/kurs/dikt-a-kortprosa--sommar

Fler kurser inom: Skriva Prosa Poesi Kåseri Biografi

Braheskolan - Visingsö folkhögskola

Sveriges mest internationella folkhögskola. 
Med kurser i Brighton, Aix-en-Provence, Barcelona, Visingsö och Düsseldorf är Braheskolan skolan för dig som vill ut i världen!

Hos oss hittar du också kurser där du kombinerar dina språk- och utlandsstudier med ett annat intresse - exempelvis konst, teater eller innebandy.

Läs mer om skolan

Postadress:
Braheskolan - Visingsö folkhögskola
Norrbovägen 90
563 94 Visingsö

Telefon: 0390-566 10
E-post: info@braheskolan.se
Webbadress: https://braheskolan.se/