Engelska vårkurs -Visingsö/Brighton

Ansök nu

Engelska vårkurs -Visingsö/Brighton

Braheskolan - Visingsö folkhögskola

Ansök nu
En terminskurs med start på Visingsö, därefter fortsätter kursen i Brighton. Kan ge särskild behörighet i engelska.

Kurstyp: Profilkurs

Studietakt: 100%

Längd: 1 termin

Ansök senast: 1 nov

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Minst engelska steg 5 (behöver ej vara avklarad).

Kostnader: Utbildning på folkhögskola är kostnadsfri. Du betalar för kost och logi samt en kursavgift som går till studiematerial, studiebesök, aktiviteter o dyl.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 10 jan 2022 - 11 jun 2022

Plats för kursen: Halva studietiden på Visingsö, halva i Brighton

Kontakt:

Telefon: 0390-56610
E-post:
info@braheskolan.se


Fler kurser inom: Språk , Engelska , Utlandsförlagda kurser

OBS!
Ansök senast
1 nov

I Sverige består mer än halva studietiden av språkstudier och kompletteras med ett urval andra ämnen. Utomlands sker all undervisning på engelska. Kan ge särskild behörighet i engelska.

Målgrupp/ Förkunskaper
Kursen passar dig som vill förbättra dina kunskaper i engelska, därför bör du ha förkunskaper motsvarande nivå A-B. 

Då kursen startar på Visingsö så passar kursen dig som vill bli säkrare på din engelska och vill lära känna deltagarna på kursen innan det bär av utomlands.Läs mer om skolan utomlands här: Läs mer här: www.folkhogskola-england.se

 Kursinnehåll/exempel på uppgifter

Kursen börjar på natursköna Visingsö under ca halva terminen och därefter bär det av till vår skola i Brighton, England för att återstoden av terminen studera engelska språket på plats.

Alla lektioner är på engelska och förutom den dominerande språkundervisningen lär du dig språket genom specialkurser, aktivitetsveckan och diverse projekt.

Fritid
På Visingsö finns det möjlighet att delta i frivilliga helg- och kvällsaktiviteter som skolan ordnar i samarbete med eleverna. Det kan till exempel vara Paintball, utflykter, musikuppträdanden mm. Alla elever får fritt delta i VAIS, den lokala idrottsföreningens aktiviteter, de erbjuder t ex yoga, spinning, TRX, fotbollsträning mm. På ön finns ett aktivt föreningsliv som ordnar olika evenemang, det finns också en liten biograf som visar de senaste filmerna.

I Brighton finns på skolan finns en ’social organiser’ som organiserar kvällsaktiviteter ca 2 gg/vecka, samt utflykter och aktiviteter på helgerna. Tillsammans planerar ni vad ni vill göra följande vecka. 
Musikinslag är varmt välkomna - ta gärna med instrument!

Boende
Under de första veckorna bor du inackorderad i Braheskolans elevhem, röda stugor med 4-8 rum. Du bor i enkelrum med delad toalett och dusch, eller i anslutning till boendet. Alternativt bor du i intilliggande vandrarhem. I inackorderingen ingår helpension vilket innebär frukost, lunch, kvällsmål och fika alla dagar i veckan. Det finns möjlighet att hyra cykel för vistelsen på Visingsö.

Under vistelsen i Brighton bor du hos en värdfamilj i eget rum med halvpension, vilket innebär frukost hos familjen plus en måltid, antingen lunch på skolan eller middag med familjen under veckan. På helger och lovdagar äter du middag hos familjen. De familjer som tar emot Braheskolans elever bor i närheten, högst 25 minuters gångväg från skolan.

De allra flesta elever väljer att bo i värdfamilj. Det är inte helt enkelt och ganska dyrt att ordna med eget boende i Brighton. De som väljer att inte bo i värdfamilj har vanligen familj eller vänner i Brighton att bo hos.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs
Kursen passar dig som vill förbättra dina kunskaper i engelska. Du får möjlighet att öka ditt självförtroende, att våga prata och ta kontakt, du lär dig om det engelska samhället och kulturen. Vi utfärdar behörighetsintyg till dig som har behov av det under förutsättning att du uppfyllt kraven.

Länk till kursen på skolans webbplats
https://braheskolan.se/#/kurs/17