Allmän kurs Franska Visingsö - Aix-en-Provence

Behörighetsgivande kurs Braheskolan – Visingsö folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Behörighetsgivande kurs

Blir riktigt bra på franska!

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 28 aug 2023 - 17 maj 2024

Plats för kursen: Höstterminen Visingsö, Vårterminen Aix-en-Provence. Frankrike

Kostnader: Se webbsidan för mer information.

Kontakt: Braheskolan

Telefon: 0390-56610

E-post:
info@braheskolan.se

Studierna koncentreras mot franska språket, fransk kultur och samhällsliv. Höstterminen på Visingsö kan du förutom franska välja ett eller flera gymnasiegemensamma ämnen. På vårterminen fortsätter du dina studier i Frankrike och vissa gymnasiegemensamma ämnen kan läsas på franska.

Allmän kurs franska ger dig bra och användbara språkkunskaper samt internationell erfarenhet, nya vänner och nya kontakter. Kursen passar dig som ligger på nybörjarnivå i franska (nybörjare A1-A2-nivå).

Allmän kurs vänder sig främst till dig som inte har slutbetyg från gymnasiet eller som vill bättra på dina gymnasiala kunskaper. Här får du möjlighet till behörighet som krävs för att läsa vidare på högskola eller universitet. Folkhögskolans pedagogik gör att våra kurser kan passa dig som vill ha ett alternativ till den vanliga gymnasieskolan.
Du som har ett slutbetyg från gymnasiet kan få särskild behörighet i enskilda ämnen som krävs för just den högskole- eller universitetsutbildning som du vill söka till. Du får då ett folkhögskoleintyg som motsvarar godkänd nivå.

Allmän kurs passar också dig som har gått ut gymnasiet med fullständiga betyg, men som är genuint intresserad av den franska profilen och vill läsa så mycket franska som möjligt.

Språkstudierna är viktiga både i Sverige och i Frankrike. På Visingsö har du rena språklektioner varje vecka samt ämnen som historia, svenska, matematik, samhällskunskap och naturkunskap. Resterande studietid fördelar du på andra intressanta ämnen som du väljer från Braheskolans kursplan. 

Du kan också välja att förutom franskan läsa ett andra språk; engelska, spanska eller tyska.

Aix-en-Provence intensifieras språkstudierna; klassrumslektioner varvas med specialkurser, projekt och aktivitetsvecka samt frivilliga kurser. I Aix-en-Provence kan du bland annat läsa fransk historia, samhällskunskap och religion som kommer att ges helt eller delvis på franska.
Språkinlärning handlar inte bara om grammatik och perfekt uttal, att lära sig om kultur och samhälle är därför viktiga inslag i kursen. 
Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Allmän kurs franska ger dig bra och användbara språkkunskaper samt internationell erfarenhet, nya vänner och nya kontakter. Oavsett om du är helt nybörjare i franska eller redan kan lite grann kommer du att ha goda kunskaper i franska efter det här året. Vistelsen ger både fördjupade språkkunskaper och internationell livserfarenhet. Vi utfärdar behörighetsintyg till dig som har behov av det under förutsättning att du uppfyllt kraven.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://braheskolan.se/#/kurs/allman-kurs-franska

Braheskolan – Visingsö folkhögskola

Sveriges mest internationella folkhögskola. Med kurser i Brighton, Aix-en-Provence, Barcelona, Visingsö och Düsseldorf är Braheskolan skolan för dig som vill ut i världen! Hos oss hittar du också kurser där du kombinerar dina språk- och utlandsstudier med ett annat intresse  exempelvis konst, teater eller sport och hälsa.

Läs mer om skolan

Postadress:
Braheskolan – Visingsö folkhögskola
Norrbovägen 90
563 94 Visingsö

Telefon: 0390-566 10
E-post: info@braheskolan.se
Webbadress: https://braheskolan.se/