Engelska 1 år, Visingsö/Brighton

Profilkurs Braheskolan – Visingsö folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs

Fokusera på engelska under ett helt år!
Kursen inleds på natursköna Visingsö där du är under höstterminen, därefter bär det av till vår skola i Brighton, England.

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 28 aug 2023 - 7 jun 2024

Plats för kursen: Visingsö och Brighton

Kontakt: Braheskolan

Telefon: +46 390 566 10

E-post:
info@braheskolan.se

Engelska
Alla lektioner är på engelska, och förutom den dominerande språkundervisningen, lär du dig språket genom specialkurser. En aktivitetsvecka och diverse projekt. I engelska kan vi utfärda behörighet upp till steg 7.

I England läser du på Loxdale, läs gärna mer här: https://www.folkhogskola-engla...
I Brighton intensifieras språkträningen. Alla lektioner är på engelska och förutom den dominerande språkundervisningen och dramaprofilämnet lär du dig språket genom specialkurser, aktivitetsveckan och olika projekt. I engelska kan vi utfärda behörighet upp till steg 7. Dina lärare i Brighton har engelska som modersmål och är vana vid att undervisa skandinaviska elever. Rektor Anna Thatcher och ett par lärare i Brighton talar och förstår svenska.


English plus/ English through
För att få ut så mycket som möjligt av tiden på Loxdale kombineras språkstudierna med ett spännande utbud av kulturella och pedagogiska tillval som konst, trädgårdsarbete, mode, drama, fotografi, miljöstudier, media, brittisk kultur, historia och kreativ engelska. Detta ger dig en ännu bredare förståelse för det engelska språket på en djupare, kulturell nivå.

Tillvalen innebär inte att du ska bli expert på trädgårdsarbete om du väljer "gardening" utan att du ska bli mer familjär med de olika uttryck och det vokabulär som används inom ämnet.
Exakt vilka ämnen som erbjuds kan variera något från termin till termin.
Du får mer information om vilka ämnen du kan välja efter att du blivit antagen.

Engelska
Genom dina studier i engelska får du i huvudsak möjlighet att utveckla din muntliga språkfärdighet, utveckla din förmåga att i samtal med andra uttrycka tankar och åsikter samt berätta om saker du upplevt eller hört/läst om.

I Brighton intensifieras språkundervisningen. Alla lektioner är på engelska och förutom den dominerande språkundervisningen lär du dig språket genom specialkurser och diverse projekt. Dina lärare i Brighton har engelska som modersmål och är vana vid att undervisa skandinaviska elever. Rektor Anna Thatcher och ett par lärare i Brighton talar och förstår svenska.

Specialkurser: terminen är indelad i block där du väljer specialkurser som intresserar dig. Det finns kurser inom akademiska ämnen exempelvis British History eller International Studies. Du kan välja på estetiska ämnen så som SketchbooksDrama eller Fashion. Du kan också fila på dina engelskakunskaper genom Exam Preparation (förberedelse inför Cambridge eller IELTS-examen) och Extra English.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://www.braheskolan.se/#/kurs/engelska-1-ar-visingso-brighton

Braheskolan – Visingsö folkhögskola

Sveriges mest internationella folkhögskola. Med kurser i Brighton, Aix-en-Provence, Barcelona, Visingsö och Düsseldorf är Braheskolan skolan för dig som vill ut i världen! Hos oss hittar du också kurser där du kombinerar dina språk- och utlandsstudier med ett annat intresse  exempelvis konst, teater eller sport och hälsa.

Läs mer om skolan

Postadress:
Braheskolan – Visingsö folkhögskola
Norrbovägen 90
563 94 Visingsö

Telefon: 0390-566 10
E-post: info@braheskolan.se
Webbadress: https://braheskolan.se/