Allmän kurs Spanska, Visingsö-Barcelona

Behörighetsgivande kurs Braheskolan – Visingsö folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Behörighetsgivande kurs

Detta är en kurs för dig som både vill få bra och användbara språkkunskaper i spanska. 
Kursen inleds på  Visingsö där du är under höstterminen, därefter bär det av till Barcelona, Spanien.

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 28 aug 2023 - 31 maj 2024

Plats för kursen: Visingsö (Sverige) och Barcelona (Spanien)

Kostnader: Se webbsidan för mer information.

Kontakt: Braheskolan

Telefon: 0390-56610

E-post:
info@braheskolan.se

Allmän kurs vänder sig främst till dig som inte har slutbetyg från gymnasiet eller som vill fördjupa dina gymnasiala kunskaper. Här får du möjlighet till behörighet som krävs för att läsa vidare på högskola eller universitet. Folkhögskolans pedagogik gör att våra kurser kan passa dig som vill ha ett alternativ till den vanliga gymnasieskolan.

Kursen passar främst dig som är nybörjare i spanska eller som vill repetera tidigare kunskaper i språket..

Studierna 
Under höstterminen ägnar alla på kursen ungefär hälften av lektionstiden till kursens profil (spanska). Resterande studietid fördelas antingen på allmänna ämnen eller profiltillval som du väljer från Braheskolans kursutbud.  

Vi erbjuder ett brett utbud av allmänna ämnen med fokus på humanioraämnen: samhällskunskap 1a1 och 1a2, historia 1a1 och 1a2, religion 1, svenska 1, 2, 3 och engelska upp till steg 7.
Utöver detta erbjuder vi estetiska ämnen och hälsa/idrott. Vi kan också erbjuda andra ämnen beroende på vad deltagarna behöver och efterfrågar. Som deltagare har du möjlighet att påverka kursens innehåll och upplägg och du förväntas ta ett aktivt ansvar på lektionerna.

Spanska
Språkinlärning handlar inte bara om grammatik och perfekt uttal, att lära sig om kultur och samhälle är därför viktiga inslag i kursen. Vår pedagogik innefattar metoder som PBL (problembaserat lärande), dramaövningar med mera.
Betoningen ligger på muntlig färdighet och träning i att klara vardagssituationer. Studierna är intensiva och baseras på kursböcker och varierande material. 

Klassrumslektioner varvas med specialkurser, projekt och aktivitetsvecka samt frivilliga kurser. Historia, samhällskunskap och religion kommer att knytas till den verklighet som kursen ges i och att dessa ämnen kommer att ges helt eller delvis på spanska.

Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. 

Dina lärare i spanska har spanska som modersmål och är vana vid att undervisa svenska kursdeltagare.Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Allmän kurs spanska ger dig bra och användbara språkkunskaper samt internationell erfarenhet, nya vänner och nya kontakter. Oavsett om du är nybörjare i spanska eller redan kan en hel del spanska så kommer du att ha fördjupat dina kunskaper i spanska efter det här året.Vistelsen ger både fördjupade språkkunskaper och internationell livserfarenhet. Vi utfärdar behörighetsintyg till dig som har behov av det under förutsättning att du uppfyllt kraven.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://braheskolan.se/#/kurs/allman-kurs-spanska

Braheskolan – Visingsö folkhögskola

Sveriges mest internationella folkhögskola. Med kurser i Brighton, Aix-en-Provence, Barcelona, Visingsö och Düsseldorf är Braheskolan skolan för dig som vill ut i världen! Hos oss hittar du också kurser där du kombinerar dina språk- och utlandsstudier med ett annat intresse  exempelvis konst, teater eller sport och hälsa.

Läs mer om skolan

Postadress:
Braheskolan – Visingsö folkhögskola
Norrbovägen 90
563 94 Visingsö

Telefon: 0390-566 10
E-post: info@braheskolan.se
Webbadress: https://braheskolan.se/