Innebandy i Tyskland, nybörjare

Profilkurs Braheskolan – Visingsö folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs

Vill du spela innebandy i sportlandet Tyskland? På folkhögskolekursen tränar du med ett tyskt lag, samtidigt som du får kostnadsfri språkundervisning i tyska.

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Du ska ha ett intresse för innebandy och viss erfarenhet av att spela. Du behöver inte ha några förkunskaper i tyska, men stor lust att lära dig. Även du som har förkunskaper och vill repetera dessa från grunden välkomnas.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 14 aug 2023 - 15 dec 2023

Plats för kursen: Köln

Kostnader: Läs mer på kursens webbplats.

Kontakt: Braheskolan

Telefon: 0390-56610

E-post:
info@braheskolan.se

Är du ute efter en ny sportslig utmaning? Vill du testa hur det är att bo utomlands och lära dig ett nytt språk? På folkhögskolekursen “Innebandy i Tyskland” slår du flera bollar i ett slag. Sportklubben ASV Köln Floorball välkomnar dig, kille som tjej, att joina laget. Klubbens A-lag spelar i division 3 med goda möjligheter att avancera. Du tränar på kvällstid två gånger i veckan och deltar i matchdagar med härlig stämning under säsongen.

SPRÅKUNDERVISNING

Som ett komplement till innebandyn får du språkundervisning i tyska på dagtid. Undervisningens fokus ligger på kommunikation och du läser tillsammans med andra svenskar 4 timmar per dag. Våra erfarna lärare har tyska som modersmål, men inga förkunskaper i tyska krävs. Dina nya kunskaper kan du testa på träningen och med dina tyska kompisar i laget. Du får även delta i aktiviteter och spännande studieresor.

MÅL OCH UPPLÄGG

På språkkursen i Köln undervisas på nybörjarnivå A1 och A2/1. Du lär dig att föra samtal om ämnen som intresserar dig, att interagera i vardagliga situationer, samt läsa och skriva enklare texter. På folkhögskolekursen står gruppen i fokus, dvs att dela med sig och lära av varandra. Du har möjlighet att påverka kursens innehåll och tempo.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://braheskolan.se/#/kurs/innebandy-i-tyskland-nyborjare

Braheskolan – Visingsö folkhögskola

Sveriges mest internationella folkhögskola. Med kurser i Brighton, Aix-en-Provence, Barcelona, Visingsö och Düsseldorf är Braheskolan skolan för dig som vill ut i världen! Hos oss hittar du också kurser där du kombinerar dina språk- och utlandsstudier med ett annat intresse  exempelvis konst, teater eller sport och hälsa.

Läs mer om skolan

Postadress:
Braheskolan – Visingsö folkhögskola
Norrbovägen 90
563 94 Visingsö

Telefon: 0390-566 10
E-post: info@braheskolan.se
Webbadress: https://braheskolan.se/

En bra ledare lyssnar på alla

Simmaren Gustav Ljungberg har tagit hem medaljer i Special Olympics. Nu har han flyttat 90 mil för att gå på folkis och bli ledare inom idrott för barn och unga med funktionsnedsättningar.

Läs hela artikeln