• Studietakt:
  100%
 • Längd:
  6 dagar
 • Ansök senast:
  15 april
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

Det här är en kurs för dig som vill utveckla ditt skådespeleri. Under lekfulla former får du prova på de grundläggande verktygen inom improvisation och divising.

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 9 jun 2023 - 14 jun 2023

Kostnader: Undervisning på folkhögskola är kostnadsfri, du betalar för kost, logi och visst kursmaterial. Se skolans hemsida för priser.

Kontakt: Braheskolan

Telefon: 0390-56610

E-post:
info@braheskolan.se

 Devising som metod innefattar improvisation som ett viktigt element. Devising processen handlar om att skapa tillsammans på golvet, hitta en gemensam rörelsevokabulär för en teaterföreställning. Devising som metod handlar också om att gruppen gemensamt undersöker relationer i samspelet mellan karaktärerna i dramat men även relationen till rummet/sceniska objekt och sist men inte minst relationen mellan text och rörelse som ofta förankras i fysisk teater/koreografi. Devising är en väldigt vanlig metod i en fri teatergrupp, då gruppen tillsammans deltar i hela processen, både när det gäller hur man arbetar med manus och text samt föreställningens budskap. Ett vanligt element inom devising är community där samhällsfrågor och existentiella frågor hamnar i fokus.

Kursledare: Frida Concannon regissör, producent och utbildad lärare i teater. Frida är utbildad på Irland och har även studerat andraspråksinlärning, hon vurmar därför för kulturmöten - att mötas över gränserna. Community drama och devising ligger varmt om hjärtat och får ta stor plats i hennes undervisningsform. Frida undervisar även på Braheskolans kurs särskild kurs English and Drama och allmän kurs Teater och Engelska.
nder kursen kommer du att, i en trygg miljö, framföra och se unika improvisationer, utveckla din kreativitet.
 

Förkunskaper: Du behöver inte ha några förkunskaper. Kursen passar både dig som sysslat en del med teater tidigare såväl dig som är nybörjare och vill få en inblick i skådespeleri och teater.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://braheskolan.se/#/kurs/teater-devising

Braheskolan - Visingsö folkhögskola

Sveriges mest internationella folkhögskola. Med kurser i Brighton, Aix-en-Provence, Barcelona, Visingsö och Düsseldorf är Braheskolan skolan för dig som vill ut i världen! Hos oss hittar du också kurser där du kombinerar dina språk- och utlandsstudier med ett annat intresse - exempelvis konst, teater eller sport och hälsa.

Läs mer om skolan

Postadress:
Braheskolan - Visingsö folkhögskola
Norrbovägen 90
563 94 Visingsö

Telefon: 0390-566 10
E-post: info@braheskolan.se
Webbadress: https://braheskolan.se/

Alla borde gå på folkhögskola

Eftersom jag inte alls kommer ifrån den här världen var det jättebra hantverksmässigt att jag hade gått en teaterfolkhögskola innan jag gick på teaterhögskolan, säger skådespelerskan Amanda Jansson. Foto: Oskar Laring & Matilda Källström

Läs hela artikeln