Vedic Art- grundkurs

Ansökan stängd
Skola:
Braheskolan – Visingsö folkhögskola
Plats:
Visingsö - Jönköpings län
Längd:
6 dagar
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Inga förkunskaper krävs

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 26 maj 2024 - 31 maj 2024

Kostnader: Undervisning på folkhögskola är kostnadsfri, du betalar för kost, logi och visst kursmaterial. Se skolans hemsida för priser.

Kontakt: Braheskolan

Telefon: 0390-56610

E-post:
info@braheskolan.se

Är du redo att släppa dina prestationskrav, bli av med stress, och frigöra dig ifrån ramar och regler med färg och form som redskap?

Kursen är fullbokad. Ansök gärna om reservplats.

Du utmanas i 17 steg att släppa taget om vad du lärt dig är rätt och fel i måleriet och att utforska din inre kraft att uttrycka dig på ett personligt sätt. Många upplever också att de i takt med sitt måleri också låser upp andra knutar i livet och på detta sätt genomgår en persolig utveckling. I ett kreativt flöde tar du bort dina prestationskrav och fokus på resultat, här är det processen och resan som är det viktiga. Resultatet kommer av sig självt.

Vedic Art ® är en metod som utarbetades av den svenske konstnären Curt Källman (1938-2010). Fröet till Vedic Art såddes för många år sedan då Curt började sin inre resa för att hitta ett kravlöst sätt att uttrycka sig på målarduken. Hjärtat i Vedic Art metoden är de sjutton principerna. Namnen på Principerna kommer ursprungligen från en muntlig tradition inom den indiska vedafilosofin.

Under kurserna får du verktyg för att utforska ditt skapande uttryck. Ofta upplever du att du själv utvecklas lika mycket som ditt måleri och att du erfar en djupare känsla av förening mellan dig själv och dina bilder. Det blir ett djupt personlig möte mellan skapare och skapelse. Principerna har ofta blivit beskrivna som en karta eller kompass för vår personliga kreativa resa.

Vedic Art ger dig:

  • Ökad tillit och förtroende för kraften av din inneboende kreativitet
  • En mer lekfull och fri inställning till måleriet
  • Tekniker för att komma in i en skapande sinnesstämning
  • Kunskap och verktyg som är överförbara till andra kreativa uttryckssätt och till livet i allmänhet.
  • En ökad kännedom om den kreativa processen och dess olika faser.
  • En starkare känsla av ditt personliga uttryck i måleriet.

Vedic Art-metoden främjar ingen specifik målarstil, utan den hjälper i stället kursdeltagarna att hitta sitt eget personliga uttryck. Ingen lärare bedömer dig eller ställer krav på dig under en Vedic Art-kurs. Du kan utvecklas i din egen takt och hitta ett ditt eget sätt att förhålla dig till skapandet.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://braheskolan.se/#/kurs/vedic-art-grundkurs

Fler kurser inom: Målning / Teckning Nybörjare

Att pausa och läsa konst är det bästa jag gjort

Eira Westrin är AT-läkare i Karlskrona till vardags, men under läkarstudierna tog hon ett års studieuppehåll för att läsa fri konst på Östra Grevie folkhögskola i Skåne. Det är något som hon inte ångrar.

Läs hela artikeln

Braheskolan – Visingsö folkhögskola

Sveriges mest internationella folkhögskola. Med kurser i Brighton, Aix-en-Provence, Barcelona, Visingsö och Düsseldorf är Braheskolan skolan för dig som vill ut i världen! Hos oss hittar du också kurser där du kombinerar dina språk- och utlandsstudier med ett annat intresse  exempelvis konst, teater eller sport och hälsa.

Läs mer om skolan

Postadress:
Braheskolan – Visingsö folkhögskola
Norrbovägen 90
563 94 Visingsö

Telefon: 0390-566 10
E-post: info@braheskolan.se
Webbadress: https://braheskolan.se/