• Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 termin
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Profilkurs

En spännande kombinationskurs under en termin, bli bättre på engelska och utveckla din konstnärliga ådra på samma gång! Grunden läggs på Visingsö och fördjupningen sker i Brighton, England.

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Inga förkunskaper inom konstområdet krävs. Kursen vänder sig till dig som tillsammans med andra vill utveckla ditt konstnärliga skapande och din språkliga förmåga. Du bör ligga på minst steg 5 i engelska.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 8 jan 2024 - 7 jun 2024

Plats för kursen: Halva tiden på Visingsö andra halvan av terminen i Brighton, England

Kostnader: Utbildning på folkhögskola är kostnadsfri. Du betalar för kost och logi samt visst kursmaterial, utflykter, skolförsäkring, intyg, mm.

Kontakt: Braheskolan

Telefon: 0390-56610

E-post:
info@braheskolan.se

Målgrupp/ Förkunskaper

Kursen vänder sig till dig som tillsammans med andra vill utveckla ditt konstnärliga skapande och din språkliga förmåga.

Kursen inleds på natursköna Visingsö där du är ungefär halva terminen Därefter bär det av till vår skola i Brighton, England för att avsluta terminen med att studera engelska och konst.
Läs mer om skolan i Brighton här: www.folkhogskola-england.se

Konst 

Med hjälp av en etablerad konstnär får du på Visingsö möjlighet att utforska din egna kreativa förmåga. Skolan står för det material du behöver för att kunna arbeta med en rad olika tekniker. Skolans lokaler är även öppna under kvällar och helger vilket gör att du får gott om tid att arbeta med din konst.

I Brighton möter du nya lärare och fortsätter tillsammans med gamla och nya kurskamrater att utveckla dina förmågor. Här väljer du ett antal delkurser inom konstområdet och möter föreläsare från olika verksamhetsområden där konstnärligt skapande har en central roll.

Dina konststudier ger dig i huvudsak möjlighet att skapa bilder i olika material och tekniker, utveckla din förmåga till bildkomposition, lära dig mer om de olika materialens egenskaper och exponera ditt egna konstnärliga arbete.

Engelska

Genom dina studier i engelska får du i huvudsak möjlighet att utveckla din muntliga språkfärdighet, utveckla din förmåga att i samtal med andra uttrycka tankar och åsikter samt berätta om saker du upplevt eller hört/läst om.

I Brighton intensifieras språkundervisningen. Alla lektioner är på engelska och förutom den dominerande språkundervisningen lär du dig språket genom specialkurser och diverse projekt.

Boende

Under höstterminen bor du inackorderad i Braheskolans internat. Du bor i enkelrum med delad toalett och dusch. I inackorderingen ingår helpension vilket innebär frukost, lunch, kvällsmål och fika alla dagar i veckan. Det finns möjlighet att hyra cykel för vistelsen på Visingsö.

Under vistelsen i Brighton bor du hos en värdfamilj i eget rum med halvpension, vilket innebär frukost hos familjen plus en måltid, antingen lunch på skolan eller middag med familjen under veckan. På helger och lovdagar äter du middag hos familjen. De familjer som tar emot Braheskolans elever bor i närheten, högst 25 minuters gångväg från skolan.

De allra flesta elever väljer att bo i värdfamilj. Det är inte helt enkelt och ganska dyrt att ordna med eget boende i Brighton. De som väljer att inte bo i värdfamilj har vanligen familj eller vänner i Brighton att bo hos.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Kursen passar dig som vill förbättra dina kunskaper i engelska. Du får möjlighet att öka ditt självförtroende, att våga prata och ta kontakt, du lär dig om det engelska samhället och kulturen.Du får möjlighet att utforska din kreativa förmåga.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://braheskolan.se/#/kurs/english-and-art-visingso-brighton

Braheskolan – Visingsö folkhögskola

Sveriges mest internationella folkhögskola. Med kurser i Brighton, Aix-en-Provence, Barcelona, Visingsö och Düsseldorf är Braheskolan skolan för dig som vill ut i världen! Hos oss hittar du också kurser där du kombinerar dina språk- och utlandsstudier med ett annat intresse  exempelvis konst, teater eller sport och hälsa.

Läs mer om skolan

Postadress:
Braheskolan – Visingsö folkhögskola
Norrbovägen 90
563 94 Visingsö

Telefon: 0390-566 10
E-post: info@braheskolan.se
Webbadress: https://braheskolan.se/

Det vi lär oss rotar sig djupare än bara i närminnet

Det var en kurs på Kalix folkhögskola som gav Sandra Brunnström modet att våga satsa på en karriär som illustratör. Senare i höst debuterar hon med sin första barnbok.

Läs hela artikeln