• Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 termin
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Profilkurs
Är du nyfiken på teater och vill testa om skådespeleri är något för dig och samtidigt bli riktigt bra på engelska? Kombinera drama med engelskastudier!

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Inga förkunskaper krävs, men gärna tidigare erfarenhet av teater eller drama.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 8 jan 2024 - 7 jun 2024

Plats för kursen: Första delen är förlagd till Visingsö och andra delen av terminen i Brighton, England.

Kostnader: Utbildning på folkhögskola är kostnadsfri. Du betalar för kost och logi samt en kursavgift som går till studiematerial, studiebesök, aktiviteter o dyl.

Kontakt: Braheskolan

Telefon: 0390-56610

E-post:
info@braheskolan.se

Är du nyfiken på teater och vill testa om skådespeleri är något för dig och samtidigt bli riktigt bra på engelska? Kombinera drama med engelskstudier! Grunden läggs på Visingsö och fördjupningen sker i Brighton, England.

 

Målgrupp/ Förkunskaper
Detta är en kurs för dig som vill släppa fram din fantasi och kreativitet, ge din självkänsla ett uppsving och utveckla din personliga uttrycksförmåga. Och inte minst - ha roligt! Kursen passar både dig som är nybörjare såväl dig som arbetat med drama tidigare. Samtidigt utvecklar du din språkliga förmåga.

 

Mål
Kursen passar dig som vill förbättra dina kunskaper i engelska. Du får möjlighet att öka ditt självförtroende, att våga prata och ta kontakt, du lär dig om det engelska samhället och kulturen. Vår ambition är att du, utifrån dina egna förutsättningar, ska kunna utvecklas kunskapsmässigt och personligt. Vi vill förbereda dig på bästa sätt inför vidare studier och/eller arbete med olika former av teater. Många som går kursen är intresserade av att komma in på högre utbildningar inom drama i England och den här kursen kan vara ett steg i den riktningen.

Kursinnehåll
Kursen börjar ca 11 veckor på natursköna Visingsö och därefter bär det av till vår skola i Brighton, England för att under ytterligare 11 veckor studera engelska och drama. Kursen varvar drama- och engelskstudier.

 

Drama
Med hjälp av en etablerad dramapedagog får du på Visingsö möjlighet att utforska din kreativa förmåga. Skolans lokaler är även öppna under kvällar och helger vilket gör att du får gott om tid att repetera. Under terminen kommer du att få arbeta med grundläggande skådespelarträning, improvisation, textbearbetning, röst och tal, teaterkunskap och personlig utveckling.

I Brighton möter du nya lärare och fortsätter tillsammans med gamla och nya kurskamrater att utveckla dina förmågor. Här väljer du ett antal delkurser inom dramaområdet och möter föreläsare från olika verksamhetsområden där drama har en central roll.

Vi jobbar med kontaktövningar, trygghetsövningar och samarbetsövningar där vi lär oss se och lyssna på varandra. Vi jobbar mycket med kroppen och olika sätt att uttrycka oss. Vi hinner också med en hel del teaterövningar och improvisationer.

Engelska
Genom dina studier i engelska får du träna på de fyra huvudförmågorna inom språket – att lyssna, läsa och skriva men framförallt att tala. Kursen blir en uppvärmning inför dina intensiva språkstudier i Brighton och blir dessutom en möjlighet för dig att upptäcka vad du behöver träna mer på inför fortsättningen.

I Brighton intensifieras språkundervisningen. Alla lektioner är på engelska och förutom den dominerande språkundervisningen lär du dig språket genom specialkurser och olika projekt. Dina lärare i Brighton har engelska som modersmål och är vana vid att undervisa skandinaviska elever.
På skolorna finns också administratörer, kökspersonal, rektor mm. Rektor Anna Thatcher och ett par lärare i Brighton talar och förstår svenska.

Specialkurser: terminen är indelad i block där du väljer de specialkurser som intresserar dig. Kursutbudet varierar mellan terminerna men det finns kurser inom såväl akademiska ämnen som estetisk-praktiska ämnen, exempelvis British Culture eller International Studies eller SketchbooksPhotography eller Fashion. Du kan också fila på dina engelskkunskaper genom Exam Preparation (förberedelse inför Cambridge eller IELTS-examen) och Extra English. Du får hjälp med att välja bland dessa kurser innan du reser till Brighton.

 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs
Kursen passar dig som vill förbättra dina kunskaper i engelska. Du får möjlighet att öka ditt självförtroende, att våga prata och ta kontakt, du lär dig om det engelska samhället och kulturen.Vår ambition är att du, utifrån dina egna förutsättningar, ska kunna utvecklas kunskapsmässigt och personligt. Vi vill förbereda dig på bästa sätt inför vidare studier och/eller arbete med olika former av teater.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://braheskolan.se/#/kurs/english-and-drama-visingso-brighton

Braheskolan – Visingsö folkhögskola

Sveriges mest internationella folkhögskola. Med kurser i Brighton, Aix-en-Provence, Barcelona, Visingsö och Düsseldorf är Braheskolan skolan för dig som vill ut i världen! Hos oss hittar du också kurser där du kombinerar dina språk- och utlandsstudier med ett annat intresse  exempelvis konst, teater eller sport och hälsa.

Läs mer om skolan

Postadress:
Braheskolan – Visingsö folkhögskola
Norrbovägen 90
563 94 Visingsö

Telefon: 0390-566 10
E-post: info@braheskolan.se
Webbadress: https://braheskolan.se/

Alla borde gå på folkhögskola

Eftersom jag inte alls kommer ifrån den här världen var det jättebra hantverksmässigt att jag hade gått en teaterfolkhögskola innan jag gick på teaterhögskolan, säger skådespelerskan Amanda Jansson. Foto: Oskar Laring & Matilda Källström

Läs hela artikeln