Yoga & zonterapi

Ansökan stängd
Skola:
Braheskolan – Visingsö folkhögskola
Plats:
Visingsö - Jönköpings län
Längd:
6 dagar
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 7 jun 2024 - 12 jun 2024

Kostnader: Undervisning på folkhögskola är kostnadsfri, du betalar för kost, logi och visst kursmaterial. Se skolans hemsida för priser.

Kontakt: Braheskolan

Telefon: 0390-56610

E-post:
info@braheskolan.se

 Yoga & zonterapi - En resa genom kropp och sinne 

 Välkommen till en upptäcktsfärd där du får möta kropp och sinne på ett tillåtande, prestigelöst och innerligt vis. 

Välkommen till en upptäcktsfärd där du får möta kropp och sinne på ett tillåtande, prestigelöst och innerligt vis. Med utgångspunkt i kursens deltagare skapas ett intuitivt flöde där vi på ett mjukt sätt utforskar oss själva med hjälp av somatiska praktiker, inkännande yoga, meditation, andningsövningar, frigörande rörelse och zonterapi. Du behöver ingen tidigare erfarenhet av varken yoga eller zonterapi men du får gärna ha ett nyfiket sinne på inre processer, en vilja att lära känna kropp och sinne på ett lite djupare plan och en öppenhet för att vidga synen på vad begreppet yoga kan innehålla. 

Vi rör oss mjukt mellan frigörande rörelse och djup avslappning, tillsammans med samtal kring hur du kan ta kursens praktiska och teoretiska delar med dig hem i din vardag.

När kursen är slut om dagarna finns det gott om tid att landa, utforska Visingsö, bada i Vättern, vara ensam eller umgås - du använder de här dagarna precis så som du vill och behöver.

 Kursens lärare:

 Pernilla Ljungkvist, yoga- och meditationslärare. Mitt sätt att arbeta med kropp och sinne är en blandning av olika medvetandegörande och återhämtande rörelseformer (YogaSomatics, MediYoga, Restorative, Somatic experiencing, Yoga Nidra m.m.) tillsammans med mer explosiva rörelseformer (shaking, frigörande rörelse/dans), andningsövningar, nervsystemsreglering och olika former av egenmassage. Till mitt fjärde år med yogakurs på Visingsö har jag bjudit med mig Lena, mitt sätt att arbeta med kroppen tillsammans med hennes kunskaper i zonterapi kommer bli en fantastisk mix; och jag är så glad att få välkomna till den här kursen med oss båda. Här kan du läsa mer om mitt sätt att arbeta med kroppen passar dig: https://cargocollective.com/helhetenVid frågor kontakta pernilla.helheten@gmail.com

 Lena Henriksson, auktoriserad zonterapeut sedan 1998. Zonterapi har varit en del av hela mitt vuxna liv, intresset började när jag gick en kurs i ”Zonterapi för hemmabruk” i mitten på 90-talet och fascinerades av enkelheten i zonterapins behandling; hur man med hjälp av små mjuka tryck på fötternas reflexzoner kan aktivera kroppens eget självläkningssystem. Vid zonterapi, som med de flesta kroppsbehandlingar, frigörs endorfiner och jag ser fram emot att möta er alla och få delge er grunderna för hemmabruk i denna fantastiska behandlingsform!Vid frågor kontakta lenaslink@gmail.com

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://braheskolan.se/#/kurs/yoga-a-zonterapi-en-resa-genom-kropp-och-sinne

Det är en sådan häftig känsla att allt ligger framför fötterna

Att gå en konstkurs på folkhögskola kan vara både ett första steg mot en drömutbildning på konsthögskola och en tid då du växer som människa. Ida och Moa går andra året i bild och konst på Region Uppsalas folkhögskola i Wik. Ida vill söka till bildlärare efter utbildningen, medan Moa drömmer om att satsa på speldesign.

Läs hela artikeln

Braheskolan – Visingsö folkhögskola

Sveriges mest internationella folkhögskola. Med kurser i Brighton, Aix-en-Provence, Barcelona, Visingsö och Düsseldorf är Braheskolan skolan för dig som vill ut i världen! Hos oss hittar du också kurser där du kombinerar dina språk- och utlandsstudier med ett annat intresse  exempelvis konst, teater eller sport och hälsa.

Läs mer om skolan

Postadress:
Braheskolan – Visingsö folkhögskola
Norrbovägen 90
563 94 Visingsö

Telefon: 0390-566 10
E-post: info@braheskolan.se
Webbadress: https://braheskolan.se/