Yoga & Skrivande

Ansökan stängd
Skola:
Braheskolan – Visingsö folkhögskola
Plats:
Visingsö - Jönköpings län
Längd:
6 dagar
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 27 maj 2024 - 31 maj 2024

Kostnader: Undervisning på folkhögskola är kostnadsfri, du betalar för kost, logi och visst kursmaterial. Se skolans hemsida för priser.

Kontakt: Braheskolan

Telefon: 0390-56610

E-post:
info@braheskolan.se

 Yoga och skrivande - en perfekt kombination. Något för både kropp och knopp. Yogan hjälper oss att landa i oss själva och med skrivandet får vi kontakt med vårt inre. 

 

 

 

Två gånger dagligen har vi yoga pass. En på morgonen för att vakna och få bort stelheten från natten och en på eftermiddagen efter att ha suttit stilla en längre period framför datorn (eller pappret). Mellan yogapassen skriver vi. Yogan hjälper oss att landa i oss själva och med skrivandet får vi kontakt med vårt inre.

I skrivpassen kommer vi att jobba med skrivövningar, samtal, respons och egen skrivtid. Det kommer också finnas möjlighet att läsa upp för dem som vill det. Den vackra naturen på Visingsö är också en viktig inspiration och ibland ger vi oss iväg på små inspirationsutflykter.

Under yogapassen kommer ni att presenteras för olika yogastilar och nivån anpassas efter gruppens behov. Alla kan vara med, oberoende tidigare erfarenhet, så både nybörjaren och den vana yogautövaren. Varje pass kommer att bestå av både fysiska asanas, andningsövningar och meditation.

 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://braheskolan.se/#/kurs/yoga-a-skrivande

Det vi lär oss rotar sig djupare än bara i närminnet

Det var en kurs på Kalix folkhögskola som gav Sandra Brunnström modet att våga satsa på en karriär som illustratör. Senare i höst debuterar hon med sin första barnbok.

Läs hela artikeln

Braheskolan – Visingsö folkhögskola

Sveriges mest internationella folkhögskola. Med kurser i Brighton, Aix-en-Provence, Barcelona, Visingsö och Düsseldorf är Braheskolan skolan för dig som vill ut i världen! Hos oss hittar du också kurser där du kombinerar dina språk- och utlandsstudier med ett annat intresse  exempelvis konst, teater eller sport och hälsa.

Läs mer om skolan

Postadress:
Braheskolan – Visingsö folkhögskola
Norrbovägen 90
563 94 Visingsö

Telefon: 0390-566 10
E-post: info@braheskolan.se
Webbadress: https://braheskolan.se/