Tyska i Praktiken - Düsseldorf Tyskland

Profilkurs Braheskolan – Visingsö folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  24 veckor
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Profilkurs
Upplev en av Europas mest spännande städer samtidigt som du samlar värdefull arbetslivserfarenhet på den europeiska marknaden! Fyra månader av kursen utgörs av språkpraktik på en tysk arbetsplats.

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Utbildningen vänder sig till dig som är utåtriktad, självständig och har läst minst tyska som C-språk/steg 3 på gymnasiet (eller motsvarande).

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 15 jan 2024 - 28 jun 2024

Plats för kursen: Düsseldorf (Tyskland)

Kostnader: Utbildning på folkhögskola är kostnadsfri. Du betalar en terminsavgift på 750 kr som går till studiebesök, aktiviteter och dyl.

Kontakt: Braheskolan

Telefon: 0390-56610

E-post:
info@braheskolan.se

Terminen inleds med en åtta veckor lång intensivkurs  som fördjupar dina kunskaper i tyska och förbereder dig inför tiden på företaget. Våra lärare har tyska som modersmål och är vana vid att undervisa svenska deltagare.

Viktiga inslag i undervisningen är kommunikation, skriftlig produktion, grammatik, affärstyska och tysk realia (samhällsliv, kultur, historia). Eftersom nyckeln till framgångsrika internationella relationer ligger i just kommunikationsförmåga och kulturell medvetenhet läggs stor vikt vid dessa moment, såväl på arbetsplatsen som under den inledande intensivkursen. Att Tyska i praktiken är en folkhögskolekurs innebär att du har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och studietempo. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och samarbeta med övriga kursdeltagare i gruppen.

SPRÅKPRAKTIKEN

Efter den inledande intensivkursen förbereds du inför praktikstarten. Därefter tar tiden på företaget vid. Under 14 veckor tillbringar du fyra dagar i veckan, måndag-torsdag, på din arbetsplats samt utför studieuppgifter på distans. Tiden på företaget är att betrakta som en utbildning och i samarbete med en personlig handledare kommer du löpande att förses med olika uppgifter. Vår ambition är att erbjuda dig en praktikplats som svarar mot din studiebakgrund eller dina intressen.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Efter avslutad kurs har du fördjupat din förmåga att kommunicera på tyska i tal och skrift. Du har samlat internationell arbetslivserfarenhet och fått en inblick i tysk kultur och tyskt arbetsliv. Under terminen har du lärt dig något nytt om dig själv och hur du fungerar i ett nytt kulturellt och språkligt sammanhang.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://braheskolan.se/#/kurs/50

Braheskolan – Visingsö folkhögskola

Sveriges mest internationella folkhögskola. Med kurser i Brighton, Aix-en-Provence, Barcelona, Visingsö och Düsseldorf är Braheskolan skolan för dig som vill ut i världen! Hos oss hittar du också kurser där du kombinerar dina språk- och utlandsstudier med ett annat intresse  exempelvis konst, teater eller sport och hälsa.

Läs mer om skolan

Postadress:
Braheskolan – Visingsö folkhögskola
Norrbovägen 90
563 94 Visingsö

Telefon: 0390-566 10
E-post: info@braheskolan.se
Webbadress: https://braheskolan.se/