Fotoskolans Projektår - distans

Profilkurs, Distanskurs, Yrkesutbildning June folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Distanskurs, Yrkesutbildning

Detta är ett fotografiskt projektår där du arbetar med egna fotografiska projekt under handledning av lärare och klasskamrater.

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Arbetsprover, projektbeskrivning, personligt brev och intervju.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 21 aug 2023 - 5 jun 2024

Träffar:
Inga obligatoriska träffar

Plats för kursen: Juneporten Jönköping

Kostnader: Studiematerial, studieresor mm. Kostnader för detta varierar beroende på ditt arbetssätt.

Kontakt: Vanna Envall

Telefon: 036-374800

E-post:
vanna.envall@junefolkhogskola.se

I denna utbildning lägger vi stort fokus på samtal som berör fotografi och arbetsprocessen som leder dig framåt i dina projekt. För att studera Fotoskolans Projektår behöver du ha god självdisciplin, ett eget driv och stor motivation. Du behöver även ha grundläggande kunskaper i fotografi genom egna erfarenheter eller studier motsvarande Fotoskolan.

Under skolåret varvar vi mellan fysiska och digitala träffar för inspiration, handledning och feedback i grupp. Mellan dessa träffar arbetar du självständigt med ditt projekt genom göra research, planera, fotografera, redigera och reflektera. Du kommer även få uppgifter att arbeta med under dessa perioder och lärare finns tillgängliga för handledning vid behov. Du även ha möjlighet att lyssna till en gästföreläsare under skolåret. Tidigare år har Mats Andersson, Hannah Modigh, Anna Clarén m.fl. besökt oss.

Fotoskolans Projektår, distans innehåller bland annat:

 • Ditt egna projekt
 • Uppgifter relaterade till ditt projekt
 • Gästföreläsare
 • Studiebesök
 • Bildsamtal
 • Handledning i grupp och individuellt
 • Göra egen fotobok
 • Grupputställning

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Målet med utbildningen är att ge kunskap att planera och genomföra ett fotografiskt projekt under en längre period. Lära sig reflektera och använda andras feedback in i sitt projekt. Vi vill även ge deltagarna trygghet och självförtroende att efter avklarad utbildning jobba vidare med fotografiska projekt på egen hand. 

 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://junefolkhogskola.se/utbildningar/fotoskolan-projektar/

June folkhögskola

June folkhögskola - där vägarna möts! June är en skola för utbildning, bildning och gemenskap. Här får Du unika möjligheter till studier tillsammans med andra kursdeltagare och engagerad personal. June folkhögskola finns mitt i centrala Jönköping. Huvudman är Stiftelsen Pingstförsamlingarnas Skol- och Kursverksamhet. Utifrån en kristen värdegrund vill vi stimulera till samhällsengagemang och personlig utveckling. När människor med olika social och kulturell bakgrund möts, växer vi som människor. Välkommen att växa med oss!

Läs mer om skolan

Postadress:
June folkhögskola
Västra Storgatan 14, Juneporten
553 15 Jönköping

Besöksadress: Juneporten

Telefon: 036-37 48 00
E-post: info@junefolkhogskola.se
Webbadress: http://www.junefolkhogskola.se/

Man blir inspirerad när man hänger med kreativa människor

Två år på landsbygden fyllda av film, teater och internatliv? För Oscar Wahlberg, 20 år, lät det som drömmen och han packade sina väskor och flyttade ut till Wik utanför Uppsala för att gå på folkhögskola. Nu är han inne på år två. – Förra året hade jag ingen tanke på att försöka satsa på film eller teater, men intresset har tagit över mer och mer. När man bor här kan man vara kreativ dygnet runt.

Läs hela artikeln