Allmän kurs grund med IT - för dig som har ett annat modersmål än svenska

Mullsjö folkhögskola


Ansök nu

Du läser in grundskolebehörighet med stort fokus på svenska som andraspråk. Dessutom läser du IT-ämnen som breddar din kunskap i bild, webb och datateknik.

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Studietakt: 100%

Längd: 1 år

Ansök senast: löpande

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN):
Grundskolenivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 22 aug 2018 - 31 maj 2019

Kontakt

Åsa Holmqvist

Telefon: 0392-374 00
E-post:
info@mullsjofolkhogskola.se

En kurs där du läser in grundskolebehörighet med stort fokus på svenska som andraspråk och fördjupar dina IT-kunskaper. Idag kan man göra det mesta med datorn. Det finns snart inget jobb där du inte behöver använda dator. I den här kursen får du lära dig om hur datorn och Windows fungerar. Vi går igenom vad man bör kunna för att använda datorn på arbetsplatsen. Grundläggande kunskap i hur internet och faror och utmaningar med digital kommunikation är liksom källkritik en del av kursen. När kursen är klar kan du dessutom använda Photoshop och de vanligaste ordbehandlings-, presentations- och kalkylprogrammen.

Kursdeltagarna har stora möjligheter att påverka innehållet i kursen efter vad gruppen har för förkunskaper och intressen.

För att underlätta studierna erbjuder vi:

  • Återkommande personligt samtal
  • Anpassning av undervisningen
  • Stödundervisning
  • Möjlighet till läs-och skrivträning

Inträdeskrav

Kursen är öppen för alla som fyllt 18 år. Språkkunskaper i svenska motsvarande Sfi D.

Ämnen

Kursens karaktärsämnen är IT-kunskap och svenska som andraspråk. Du läser också engelska, samhällskunskap och matematik.

 

Temadagar

Under året har vi några temadagar då vi arbetar med ett speciellt ämnesområde, exempelvis internationella frågor, miljö eller kulturfrågor.

Praktik

Vi erbjuder möjlighet till en veckas praktik. Du tar själv initiativ att söka praktik på en arbetsplats du vill lära känna.

Intyg

Efter avslutad kurs får du dels ett intyg med vilka ämnen du haft och i vilken omfattning du läst dem, dels ett intyg med grundskolebehörigheter.

 

Ansökan

Du söker via webbanmälan eller på folkhögskolans ansökningsformulär. Du är välkommen med din ansökan under hela året. Önskar du mer information kontakta oss på 0392-374 00 eller skicka ett mail till info@mullsjofolkhogskola.se

För att få en tydligare bild av vem du är, vill vi att du skriver ett brev. I brevet berättar du vem du är, vad du gjort tidigare och vad du har för förväntningar på dina studier på Mullsjö folkhögskola.

 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs
Målet med studierna är att du skall få grundskolebehörighet för att kunna börja gymnasiet. Det kan ta olika lång tid, 1-2 år, beroende på förkunskaper.