Här fördjupar vi oss i måleriet och målet är att du ska hitta ditt eget bildspråk och en teknik som passar dig. Vi arbetar bl a med kol, akryl, torrpastell, akvarell, oljemåleri och grafiska tekniker.

Kurstyp: Profilkurs

Studietakt: 100%

Längd: 1 år

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 21 aug 2019 - 2 jun 2020

Kontakt:
Jenny Söderlund

Telefon: 0392-374 00
E-post:
info@mullsjofolkhogskola.se

Utmaningar och skaparglädje

Är du nyfiken på vad du kan åstadkomma med din tanke, din fantasi och dina händer om du verkligen tar dig tid? På Bildskolan får du både tid och träning. Hos oss får du en egen arbetsplats och du har tillgång till vår ljusa och rymliga ateljé dygnet runt.

—————————————————–

Att hitta sitt bildspråk är att hitta sig själv

På Bildskolan fördjupar vi oss i måleriet och vårt mål är att du under året hos oss ska hitta ditt eget bildspråk och en teknik som passar dig. Vi arbetar med flera tekniker såsom kol, akryl, torrpastell, akvarell, oljemåleri och grafiska tekniker. Krokitecknandet är en viktig del i undervisningen och du har kroki en dag i veckan under hela läsåret. Vi skulpterar även i lera efter levande modell.

Gemensamma uppgifter varvas med egna projekt och genom samtal får du övning i att formulera dig kring dina bilder. Under året har vi flera gemensamma utställningar och du får även möjlighet att ställa ut separat på olika platser i Jönköping.

Om klassen önskar, gör vi under vårterminen en resa tillsammans. Resan är frivillig. Vi har besökt städer som Köpenhamn, London, Berlin och Helsingfors.

För dig som är döv/hörselskadad eller har en dövblindhet finns två teckenspråkstolkar anställda på skolan som tolkar på de olika lektionerna.

Ämnen

I Bildskolan fördjupar du dig i måleri. Alla som går på Bildskolan studerar dessutom kroki, dokumentationsteknik och grundkurs i digital bildbearbetning.

I mån av plats och schemamöjlighet kan du även påverka inriktning på din utbildning genom tillvalsämnen. Om du behöver komplettera ämnen för att få högskolebehörighet kan du välja ur Allmänna linjens ämnesutbud.

—————————————————–

Mål med kursen

  • att få goda grunder och utmaningar så att du utvecklar ett personligt uttryckssätt.
  • att få prova på olika material och tekniker både inom bildkonst och 3-dimensionell gestaltning.
  • att du lär dig iaktta, analysera och formulera.
  • att ge dig en bra bas inför högre studier inom Konst / Design.

Material

Du står själv för materialkostnaderna och det material du behöver finns att köpa på skolan.

Resor

Under höstterminen gör alla på Konst & Form en inspirationsresa tillsammans. Vi har tidigare besökt städer som Köpenhamn, Stockholm, Prag, Berlin och Helsingfors. Denna resa ger dig chansen att besöka konstutställningar, museer och andra spännande platser.

 

Intyg

Efter avslutad kurs får du intyg på de ämnen du läst.

Inträdeskrav

Kursen är öppen för alla som fyllt 18 år och har 9-årig grundskola eller motsvarande utbildningsbakgrund. Du behöver inte ha några förkunskaper, bara du är intresserad av att utveckla din konstnärlighet och kreativitet.

Ansökan

Sista ansökningsdagen den 5 maj 2019. Möjlighet till kursplats ges därefter i mån av plats.

  • Du söker via Schoolsoft.
    Där finns information om vad du behöver bifoga ansökan.
  • Vi lägger stor vikt vid det personliga brevet som ska följa med din ansökan. I brevet berättar du vem du är, vad du gjort tidigare och vad du har för ambitioner och förväntningar med studierna på Mullsjö folkhögskola.

Önskar du mer information kontakta oss på 0392-374 00 eller skicka ett mejl till info@mullsjofolkhogskola.se

 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs
Att få goda grunder och utmaningar så att du utvecklar ett personligt uttryckssätt. Att få prova på olika material och tekniker både inom bildkonst och 3-dimensionell gestaltning. Att du lär dig iaktta, analysera och formulera. Att ge dig en bra bas inför högre studier inom Konst / Design.