I kursen arbetar vi med det avbildande tecknandets grunder. Undervisningen sker främst genom övningar, friare uppgifter samt genomgångar och var och en får kontinuerlig individuell handledning.

Kurstyp: Sommar/helg/veckokurs

Studietakt: 100%

Längd: 6 dagar

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Kurserna har ett begränsat antal deltagare och vi tillämpar löpande antagningar. Vid antagning prioriteras de kursdeltagare som väljer helpension.

Kostnader: Helpension: 5 160 kr (alt 1)* 6 160 kr (alt 2)* 5 660 kr (alt 3)*

Studiestödsnivå (CSN):
Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 27 jul 2020 - 1 aug 2020

Kontakt:
Mullsjö folkhögskola

Telefon: 0392-374 00
E-post:
info@mullsjofolkhogskola.se

Kursen välkomnar både dig som kommit en bit på vägen och kanske gått teckningskurser tidigare – och dig som är nyfiken och vill börja. Oavsett erfarenhet får du handledning utifrån där du befinner dig.

Vi arbetar främst utifrån två teman: att se och återge samt bildligt berättande. I det första temat arbetar vi med medvetenhet, precision och ren avbildning som mål. Vi arbetar med metoder för hur tredimensionella objekt och rum avbildas tvådimensionellt i perspektiv och tecknar bland annat stilleben och modell med fokus på former, vinklar, proportioner, osv. Därefter arbetar vi utomhus i friare uppgifter med att se, göra urval och forma ett bildspråk. I tillägg arbetar vi också med skissteknik och frigörande övningar.
Så länge vädret lämpar sig tecknar vi även utomhus.
Grundmaterialen i kursen är grafit, kol och tusch.

 

 

Kursledare

Kristofer Henriksson. Konstnär. Har en utbildning från Kunstakademiet i Trondheim (Magisterexamen i Fri Konst, 2008 – 2010, Kandidatexamen i Fri Konst, 2005 – 2008), Gerlesborgsskolan i Bohuslän (Konstnärlig grundutbildning, 2003 – 2005).

Kristofer har arrangerat och deltagit i grupp- och separatutställningar i Sverige och utomlands och hans arbeten har visats bl.a. av Astrup Fearnley Museet i Oslo, Nasjonal Museet i Oslo, Kobe Biennalen 2011 i Kobe (Japan), Dunkers kulturhus i Helsingborg, Alma Löv Museet i Värmland, Gowen Contemporary i Geneve (Schweiz), OSL Contemporary i Oslo och Telemark Kunstnersenter i Skien. Han har tidigare hållit kortkurser på Mullsjö Folkhögskola och Trøndertun Folkhøgskole i Norge. 

 

*Prisalternativ när det gäller boende (se ovan)
Alternativ 1: enkelrum med wc/dusch i korridor (grundpaketet)
Alternativ 2: enkelrum med wc/dusch på rummet (begränsat antal platser)
Alternativ 3: dubbelrum med wc/dusch på rummet (begränsat antal platser)